Energifönster energieffektiva fönster som sparar energi, Köpa fönster, tips på fönsterbyten.

Fönsterisolering för att spara energi

energifönster

Fönsterisolering för att spara energi

För närvarande är PVC-fönster inte så populära i hem. De är idealiska eftersom de estetiskt integreras bättre i miljön.

energifönster

I andra länder, som England eller USA, är vertikala skjutfönster vanliga, som namnet antyder, glider de uppåt eller nedåt.

 

Å andra sidan är deras underhåll ganska enkelt eftersom de inte har komplicerade gångjärn eller förslutningar och eftersom de är ganska släta ytor rengörs de mycket lätt.

 

Det bästa sättet att isolera glidfönster

 

Energifönster Isolering är viktigt, inte bara för att förhindra att kylan tränger in på vintern, men det kommer att innebära betydande energibesparingar och det kommer att visas på räkningen.

 

Det finns olika sätt att isolera ett fönster och nedan kommer vi att förklara några enkla åtgärder som kan tillämpas:

 

Väderremsa för fönster

 

Det är en av de viktigaste åtgärderna och en av de enklaste att tillämpa. En väderremsa är en tätande tejp som placeras på fönsterkarmen, på detta sätt är det mer tättslutande när du stänger förslutningen.

 

Du kan hitta väderremsor av olika material, såsom skum som håller i upp till 5 år och tjänar till håligheter från 1 till 5 mm. Det finns också gummiblandningar som passar bäst för medelstora till stora håligheter och kan hålla i upp till 8 år. Och de silikon anses vara de som förbättrar värmeisoleringen och kan hålla i upp till 15 år.

 

Isolera lådan från persiennen

 

Även om det kanske inte verkar så kan den här delen av persiennen påverka isoleringen i hög grad och är en av de platser där mer energi går till spillo. Om det inte är väl isolerat, kommer också yttre ljud in, särskilt när det gäller gamla lådor som inte har lufttäta förslutningar. Ett knep för den blinda lådan är att placera en polystyrenplatta på insidan av lådan för att göra den mer isolerad.

 

Isoleringsglas

 

En av de svaga punkterna i isolering är den typ av glas som fönstren i huset har. Om ramen är av god kvalitet och ger mycket isolering är det värdelöst om glaset inte har den nödvändiga kvaliteten.

 

För att spara energi och få bra isolering är ett av de bästa alternativen dubbelglas. Den har en uttorkad luftkammare mellan glasplattorna som isolerar både höga och låga temperaturer samt ljud.

 

Lågenergiglas förbättrar fönsterisoleringen utan att påverka mängden solljus som kommer in. De behandlas med en neutral metallbeläggning och är perfekta för kalla områden med svagt ljus eller för norrläge.

 

Isolerande gardiner

 

Även om det kanske inte verkar som det, kommer den typ av gardiner som väljs också att hjälpa till med isoleringen. Du kan välja konventionella gardiner som i mer eller mindre utsträckning alltid kommer att isolera och stoppa de små luftinloppen.

 

Men om du behöver ett plus kan du välja termiska gardiner som är bra för att isolera kylan. Det finns olika tjocklekar och storlekar, så ju tjockare desto bättre och det bör ta upp allt utrymme som fönstret upptar för större effektivitet.

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg