Your Cart

Call us toll free: +1 789 2000

Free worldwide shipping on all orders over $50.00

byta fönster fönsterbyte

Byta fönster sparar energi

Byta fönster sparar energi.

Mycket sägs i dessa dagar, om ökningen av el, sedan ikraftträdandet av förändringen i energipriser i kombination med det faktum att vi befinner oss i de dagar där de historiska maxvärdena för energipriser nås, det vill säga hur vi betala kWh förbrukad energi.

byta fönster fönsterbyte
byta fönster fönsterbyte

Mycket hörs om samma och väldigt lite om andra som vi nu ska förklara nedan.

Vi vet alla att det kommer att finnas tre tidsluckor, topp, platt och dal. Toppen eller dyraste mellan Det platta eller medelstora priset, samt på helger och helgdagar.

Alla medier ger oss råd att försöka härleda konsumtion så mycket som möjligt till låga och låga timmar och undvika högtider. Att vi ska vara försiktiga med strykjärnet, tvättmaskinen, diskmaskinen och ugnen för att se vilken tid vi använder det. Eller till och med tiden för att dammsuga eller vilken tid vi måste sätta in vitro för att laga mat.

Våra kulturfönster och allmogefönster är bra och sparar mycket energi.

Allt detta kan vara mycket bra, så länge användaren kan anpassa sig till dessa scheman, utan att störa våra sömntimmar för mycket och torka ut. Det är mycket bra att vi fokuserar på strykjärn, tvättmaskin, diskmaskin eller elektrisk varmvattenberedare eftersom det är enheterna som förbrukar mer energi jämfört med andra hushållsförbrukningar med lägre förbrukning som belysning, TV, datorer etc.

Men i hem, förutom apparater som hjälper oss att utföra hushållsuppgifter, har vi vanligtvis värme- och / eller luftkonditioneringsutrustning, som hjälper oss att hålla en behaglig temperatur i vårt hem. Dessa apparater har en mycket högre förbrukning än någon annan apparat som vi pratar om.

Allt detta är bra. När det gäller att analysera vad varje apparat i vårt hem verkligen kommer att kosta oss måste vi titta på strömmen som förbrukas av den, men också när vi använder den. Vi skulle till och med behöva gå in på mer detaljer, till exempel, även om tvättmaskinen kan fungera i cirka två timmar, kommer motståndet som värmer vattnet, vilket är det som förbrukar den kraften, bara att fungera i några minuter. Ta också hänsyn till graden av användning av hushållsapparater. Till exempel kan strykjärnet användas en gång i veckan, medan det är möjligt att vitro, kylskåp, tv och brödrost, vi använder det dagligen.

Den förbrukade energin är resultatet av att multiplicera effekten för varje apparat med den tid den är i drift och det är då vi skulle tala om KWh.

Därför rekommenderar vi dig med dessa data, tänk på hur vi använder våra apparater och se i vilken utsträckning vi kan ytterligare rationalisera förbrukningen baserat på scheman och behov.

Luftkonditionering och besparingar

Som vi sa, som det inte pratas så mycket om, är det den viktigaste konsumtionen som ett hem, företag eller företag har, mycket mer än hushållsapparater. Och det är förbrukningen i luftkonditioneringen i ett hem för att upprätthålla en komfortsituation. Inte bara på grund av den höga förbrukningen som dessa enheter har, utan också på grund av antalet timmar som vi har dem påslagen per dag och med daglig användning.

fönster energiförluster

Med den stora skillnaden jämfört med resten av elektriska apparater att här praktiskt taget fortsätter användningen hela dagen och varje dag i veckan, åtminstone under den säsong som vi behöver det. Detsamma gäller uppvärmning.

Det bästa sättet att minska mängden energi som vi har att bidra till ett hem, vare sig det är kylning eller uppvärmning, är genom att öka isoleringen. Vi har talat i många artiklar om denna om dess betydelse. Ett välisolerat hem som helhet är synonymt med ett hem med låg energiförbrukning som är nödvändig för att behålla sin komfort, eftersom energin som vi tillhandahåller för kylning eller uppvärmning hålls inomhus längre och därför reducerar vi den mängd som behövs. Bidra.

Och som vi aldrig tröttnar på att säga, är det bästa och billigaste sättet att förbättra isoleringen av en fasad att börja med fönstren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20-70% rabatt vid köp i webshop.

Eller besök vår Lagershop i Småland, titta, köp, hämta eller beställ på plats.
Inga mellanhänder, du köper direkt av Naturfönster.
Betala med kort/Swish i webshop vid beställning och få extra rabatt