Allmogefönster fönster Allmoge, fönstret med allmogeprofil, Allmogefönstret med vackra spröjs. Från Naturfönster

Allmogefönster så som de såg ut en gång i tiden, men med modern isolering och högsta kvalitet.

Naturfönster är specialiserat på att tillverka nya energieffektiva fönster i gammaldags stil och design, med spröjs, haspar hakar, hörnjärn. Helt enkelt riktigt välisolerade fönster så som de såg ut förr i tiden.

Fönster allmoge, designade av dig för att passa exakt till ditt hus. Natur specialtillverkar dina nya fönster med Allmogeprofil så att de blir precis som du vill ha dem. Naturfönster tillverkar kopplade fönster 2+1, 3 glas fönster, 2 glas fönster sidohängda samt överkantshängda. Alla allmogefonster med högsta kvalitet kan fås i alla NCS-färger på trä. Allmogefönster, fönster med allmogeprofiler, tidstypiskt tillverkade från Naturfönster.

YouTube video

kulturfönster allmogefönster

Allmogefönster gammal stil

kulturfönster allmogefönster

kulturfönster allmogefönster

Allmogefönster

fönster allmoge

allmogefönster

Allmogefönster

från Naturfönster

Allmogefönster spröjsade fönster och fönsterdörrar.

Nytillverkade allmogefönster i gammal stil. Hos Naturfönster hittar du allmogefönster och kulturfönster. Gamla fönster med gamla fönsterspröjs och fönsterdörrar som har ett utseende och kvalitet som finns i sekelskiftesfönster och tunna fönsterbågar för bästa ljusinsläpp.

Om du är ute efter klassiska fönster i trä är vi glada att kunna uppfylla dina önskemål. Natur tillverkar produkter av garanterat hög kvalité, från tätvuxen furu och kärnvirke av absolut högsta kvalité och tillverkade enligt traditionella metoder. Detta gör att vi på bästa sätt kan efterlikna stilen på de fönster som tillverkades förr.

Träfönster troligen med marknadens smalaste fönsterbågar för den gamla stilen och maximalt ljusinsläpp.

Naturfönster är specialiserat på tillverkning av träfönster i den gamla stilen. Nytillverkade fönster i gammal stil. Våra Kulturfönster och Allmogefönster har smala fönsterbågar, precis som fönster så ut förr. Vårt Traditionsfönster, Naturfönster Star har troligen marknadens tunnaste fönsterbågar. De har hela 30 mm tunnare än våra Kulturfönster och Allmogefönster, som också är tunna.

Läs mer om Traditonsfönster Star

YouTube video

Allmogefönster 3 glas eller Allmoge 2 glas?

Priser på allmogefönster från Naturfönster står sig mycket väl mot andra tillverkare. Natur har nytillverkade fönster i gammal stil. Nya fönster men i den gamla siten. Nygamla spröjsade fönster och fönsterdörrar som har ett utseende och kvalité som fanns förr. Hantverkskickligheten lyfts fram av Naturfönster..

När passar Allmogefonster? Husets ålder, när det är byggt tillsammans med ditt tycke och smak, ihop med din budget avgör vilken typ av fönster som du ska välja. Det är alltid lönsamt energimässigt att montera Naturs fönster och dörrar, alla våra fönster är så kallade energifönster med den nya generationens lågemissionsglas med superenergiglas, så även våra Allmogefönster och dörrar. Glaset har dels en liten metallyta som fungerar som ett filter som släpper igenom solens ljus och strålar in i ditt hus, men rumsvärmen som är kortstrålig släpps inte ut igen igenom glaset. Detta ihop med att glasen är fyllda med argongas som är ultraisolerande gör att dina uppvärmningskostnader sänks med upp emot 35 % med Naturfönster. Se även Naturdörrens Allmogedörrar som är i samma stil som våra allmogefönster, nytillverkade fönster & dörrar i gammal stil.

YouTube video

Högsta kvalité på Allmogefonster från Naturfönster, med tidstypiska detaljer.

Naturfönster vill ge dig vackra, tidstypiska fönster och dörrar med så hög kvalité som är möjligt till ett bra pris. I vår fabriksförsäljning får du det. Utan mellanhänder kan vi ge dig, bästa möjliga pris. En investering som finns kvar och behåller sitt värde till nästa generation eller vid försäljning av huset.

Hantverkstraditionen är stark i Småland, både vad gäller utveckling av fönster och byggeri. Mitt i det Småländska glasriket finns Naturfönster och vår mission är att ge dig de allra finaste fönstren till riktigt bra priser. Allmogefonster från Naturfönter är framtagna för att passa äldre hus och ge en tidstypisk allmogestil.

´Som Smålänningar kan vi inte bortse från priset på produkten. Naturfönster vill kunna erbjuda hållbara fönster till bra pris och vi vet att våra priser tål att jämföras. VI försöker att göra allt själva, vilket håller nere priset. VI har inga återförsäljare, vi håller inget lager, vi har egna transporter med egna bilar. En annan viktig sak är att vi knappt gör någon reklam för våra produkter. Reklam kostar och priset för det måste ju läggas på slutprodukten. VI säljer nästan bara på rekomendationer från tidigare kunder och från våra duktiga partners som installerar våra fönster

Allmogefönster och fönsterdörrar

NYHET! Naturfönster Star, Svensktillverkade allmogefönster med supertunna fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp, med tidstypiskt utseende.Naturfönster Star är Svensktillverkade Allmogefönster med 12 mm tunnare fönsterbågar än normalt. Vi har tagit fram Star för att ge det nätta uttrycket av nya fönster i gammal stil. Helt enkelt fönster så som de såg ut förr i tiden, fast nu med modern isolering. Naturfönster Star ger  20% mer ljusinsläpp och ett nättare intryck. Finns i 2 glas med utanpåliggande löstagbara spröjs och även fasta spröjs mot förfrågan. Finns i alla färger, storlekar, som 1 luft, 2 luft, 3 luft och 4 luft eller flaggfönster. Finns även matchande dörrar med tunna dörrblad.Nytillverkade allmoge fönster i gammal stil. Hos Natur fönster & dörrbyggeri hittar du allmogefönster och allmogefönster. Gamla fönster med gamla fönsterspröjs och fönsterdörrar som har ett utseende och kvalitet som finns i sekelskiftesfönster och tunna fönsterbågar för bästa ljusinsläpp fönster kultur.Om du är ute efter klassiska fönster i trä är vi glada att kunna uppfylla dina önskemål. Naturfönster tillverkar produkter av garanterat hög kvalité, från tätvuxen furu och kärnvirke av absolut högsta kvalité och tillverkade enligt traditionella metoder. Detta gör att vi på bästa sätt kan efterlikna stilen på de fönster som tillverkades förr. Är ni intresserade av att byta till tidstypiska fönster, bygga nytt eller köpa verandafönster till nya verandan.

Allmoge fönster i gammal stil

Priser på Kopplade fönster 2+1 kultur från Naturfönster står sig mycket väl mot andra tillverkare. VI har nytillverkade fönster i gammal stil. Nya fönster men i den gamla siten. Nygamla spröjsade fönster och fönsterdörrar som har ett utseende och kvalité som fanns förr.Hantverkskickligheten lyfts fram av Naturfönster. Bra pris och hög kvalité, VI vill ge dig vackra, tidstypiska allmogefönster och dörrar med så hög kvalité som är möjligt till ett bra pris. I vår fabriksförsäljning får du det. Utan mellanhänder kan vi ge dig, bästa möjliga pris. En investering som finns kvar och behåller sitt värde till nästa generation eller vid försäljning av huset.

Hållbara allmogefönster

Naturfönsters fokus är hållbarhet. Och då menar vi både produkt och miljö. Vi jobbar hårt med hållbarhet, från att ställa krav på virke som ska användas i våra produkter, till att vi ska tillverka och distribuera så hållbart som möjligt till att våra produkter ska ha smart design och vara tillverkade på ett sånt sätt och med sådan kvalitet att de funktionsmässigt håller länge och att det jobbet vi gör på fabriksgolvet ska utföras av produktionspersonal med hög hantverksskicklighet. Vår mål är att våra produkter ska hålla i generationer.Transport: Naturfönster levererar oftast fönster och dörrar med egna bilar. Våra bilar går på biobränsle och vi planerar logistiken för att göra belastning på miljö så liten som möjligt.

  • Allmogefönster är ett nytillverkat fönster i gammal stil. Med profilering på karm och på spröjs, så som fönster såg ut förr i tiden, innan moderna maskiner kom in i tillverkningen. Naturfönsters Allmogefönster har många vackra detaljer och mycket av tillverkningen är manuell, för hand. Fönsterhakar och haspar är standard på våra Allmogefönster, som finns både som 2 glas och 3 glas.
  • Allmogefönster , har samma utseende som våra kulturfönster och görs hos Naturfönster görs som standard i 2 glas, men du kan även få 3 glas mot förfrågan. Priset på dina kulturfönster beror på storlek, antal luft, spröjs, och färg. Pris på Allmogefönster hittar du här

  • Kopplade fönster Allmoge, är fönster med delbar fönsterbåge, alltså den öppningsbara delen är i två delar. Vi tillverkar 2+1 fönster kopplade. Då är det ett glas mot utsidan i en fönsterbåge och 2 glas energi mot insidan. Kopplade fönster är också ett fönster som vi tagit fram för att ge sekelskifte stil på fönster, även kallat Allmoge eller Kultur. Spröjs är äkta med kittfals på utsidan.

  • U värde är ett mått på isoervärde, helt enkelt hur bra isolerat ett fönster är. Ju lägre u-värde, desto bättre isolering. på våra Allmogefönster är 0,6 på glaset och 1,0 på konstruktionen som standard. Ett riktigt välisolerat fönster för Svenskt klimat med lågt u värde.
  • Ett Flaggfönster är ett fönster som ser ut som en stående flagga kan man säga. Det vill säga det har 2 poster i karmen, 1 stående och 1 liggande post. Ett flaggfönster kan vara öppningsbart eller stängt. .
  • Bredden på spröjs är hos oss 25 mm på både äkta spröjs och aluminiumspröjs mellan glasen, löstagbara spröjs är 26 mm. Mot tillägg kan vi göra bredare spröjs, 45 mm och till och med ännu större, men då kallas det för post, mittpost eller tvärpost.

Priser Allmoge fönster.

Som Smålänningar kan vi inte bortse från priset på produkten. Naturfönster vill kunna erbjuda hållbara fönster till bra pris och vi vet att våra priser tål att jämföras. VI försöker att göra allt själva, vilket håller nere priset. Vi har inga återförsäljare, vi håller inget lager, vi har egna transporter med egna bilar. En annan viktig sak är att vi knappt gör någon reklam för våra produkter. Reklam kostar och priset för det måste ju läggas på slutprodukten. VI säljer nästan bara på rekomendationer från tidigare kunder och från våra duktiga partners som installerar våra fönster.

YouTube video

Hållbara Allmogefönster

priser prislista kulturfönster allmogefönster

spria spröjs allmogefönster kultur från Naturfönster
spria spröjs allmogefönster kultur från Naturfönster

Naturfönsters fokus är hållbarhet. Och då menar vi både produkt och omgivning. Vi jobbar hårt med hållbarhet, från att ställa krav på virke som ska användas i våra produkter, till att vi ska tillverka och distribuera så hållbart som möjligt till att våra produkter ska ha smart design och vara tillverkade på ett sånt sätt att de funktionsmässigt håller länge och att det jobbet vi gör på fabriksgolvet ska utföras av produktionspersonal med hög hantverksskicklighet. Vår mål är att våra produkter ska hålla i generationer.

Hantverksmässig produktion med hjälp av maskiner i kapning och profilering ger exakta mått men med bibehållen känsla och kvalitet i slutprodukten. Spröjs finns som utanpåliggande eller fast på glas.

.

Pris Allmogefönster 2 glas Pris Kulturfönster 3 glas Pris kopplade fönster 2+1