Om Naturfönster

Kvalitet isolering miljö – Det naturliga valet. Naturfönster ingår i en koncern med tillverkning och försäljning av fönster och dörrar i Sverige och Europa.

Om Naturfönster, företaget Natur fönster & dörrbyggeri AB

Naturfönster kommer från Småland och ägs av en stark entreprenörsfamilj, med lång erfarenhet av fönsterproduktion både i Sverige och utomlands. Vårt fokus är att kunna erbjuda dig RIKTIGT bra träfönster och dörrar till RIKTIGT bra priser.

Men väljer du Naturfönster så får du också hållbara produkter. Naturfönster föddes ur en ide om att göra något för miljön inom byggbranschen.

Att bli stark och kunna ställa krav på nya produktions och distributions kedjor för att tillverka fönster och dörrar som ger ett lågt avtryck, både koldioxidmässigt och materialmässigt. Att tillverka hållbara fönster och dörrar helt enkelt.

VI väljer bort kompositmaterial, lösningsmedel och onödiga transportkedjor. VI vill kunna erbjuda dig kvalitetsprodukter, fönster dörrar direkt från fabrik. Även skjutdörrar och vikdörrar.

Det är det som är vår målsättning, att du med våra fönster och dörrar ska sätta ditt personliga avtryck på ditt hus som du älskar. Ett avtryck som genom våra produkters goda kvalitet ska kunna stå sig i hundratals år. Vackra träfönster från Natur fönster & dörrbyggeri AB gör med rätt skötsel det.

Hållbara träfönster och dörrar

Naturfönsters fokus är hållbarhet. Och då menar vi både produkt och miljö.

Vi jobbar hårt med hållbarhet, från att ställa krav på virke som ska användas i våra produkter, till att vi ska tillverka och distribuera så hållbart som möjligt till att våra produkter ska ha smart design och vara tillverkade på ett sånt sätt och med sådan kvalitet att de funktionsmässigt håller länge och att det jobbet vi gör på fabriksgolvet ska utföras av produktionspersonal med hög hantverksskicklighet. Vår mål är att våra produkter ska hålla i generationer.

Träfönster kännetecknas förutom estetik att trä är dels ett varmt material (till skillnad från pvc och aluminium) samt att det är ett levande material. Trä är ett material som kan återvinnas om och om igen, eftersom träd alltid kan växa igen. Jämfört med fönster i plast eller aluminium behövs mycket mindre energi för att tillverka träfönster.

Trä ingår i det naturliga kretsloppet och binder också koldioxid. Men träfönster är lika positiva för vår miljö när de används. Av alla fönstertyper har dessa den bästa isolerande effekten. Trä är ett varmt material och isolerar bäst och bidrar därför mest till att du sparar pengar och miljö.

Nya fönster och dörrar från Naturfönster med lågemissionsglas är ett värdefullt bidrag till en bättre miljö och minskar inte bara koldioxidutsläppen utan minskar även dina värmekostnader på ett hållbart sätt.

Därför är det också värt att ersätta gamla fönster. Så njuter du både av våra nya fönster och också värdefulla resurser som sparas.

I Småland är priset viktigt

Hur kan Naturfönster leverera fönster och dörrar som är ger lågt klimatavtryck till kanske marknadens bästa pris?

Först kommer såklart kvalitet och kundnöjdhet. Naturfönster har nästan ingen marknadsföring alls, vi säljer på kundnöjdhet genom återkommande kunder som främst är byggföretag och genom rekommendationer från kunder som fått Naturfönster monterat i sitt hus. Reklam kostar och priset för det måste ju läggas på slutprodukten. VI säljer nästan bara på rekomendationer från tidigare kunder och från våra duktiga partners som installerar våra fönster.

På Småländskt maner kan vi inte bortse från priset. Naturfönster tillverkar och säljer allt själva. Inga mellanhänder som ska ha betalt håller såklart nere slutpriset till kund. Naturfönster vill kunna erbjuda hållbara fönster till bra pris och vi vet att våra priser tål att jämföras. VI försöker att göra allt själva, vilket håller nere priset. Vi har inga återförsäljare, vi håller inget lager, vi har egna transporter med egna bilar.

Våra priser tål verkligen att jämföras, vi ska inte säga att vi har lägst priser, men inom vissa produktsortiment så som Skjutpartier, Allmogefönster och Kopplade fönster 2+1 tror vi oss ha få övermän.

Vad är då hemligheten? Jo att vi tillverkar och säljer allt själva, men sen levererar vi också allt själva. VI har egna bilar för att det dels är billigare men också för att vi vet att det minimerar skador på våra fönster och dörrar.

VI slipper också omlastningar och levererar direkt ut till slutkund. Vi kan samordna leveranserna och sparar du ytterligare pengar mot slutmålet, som är att ge dig ett riktigt högkvalitativt fönster eller dörr till bästa prisVåra priser tål verkligen att jämföras för att vi på Småländskt maner gör allt själva. Tillverkar – säljer – levererar.

Naturfönster:  mitt i Glasriket.

Naturfönster kommer från Småland, vi ligger mitt i naturen, i Lenhovda, i Glasriket, där vi har tillverkat glas i över 300 år.

EN byggd känd i hela världen för sitt högkvalitativa glas.I Smålands mörka skogar har även hantverksskickligheten med trä vuxit fram.

Traditionen att tillverka fönster och dörrar i Småland är lång, särskilt i glasriket.

fönster småland
Fönster från Småland, Natrufönster

Hållbara tidlösa fönster och dörrar

Allmogedörrar Naturdörren dörrar i Allmoge
Allmogedörrar Naturdörren

Naturfönster startades av en stark entreprenörsfamilj med lång erfarenhet inom fönstertillverkning både i Sverige och utomlands. Idén var att erbjuda högkvalitativa fönster och dörrar som inte belastar miljön, till byggföretag, arkitekter och projektörer.

Att korta distributionsledet och hoppar över alla mellanhänder, att sälja allt själva och att på Småländskt manér hålla nere kostnaderna. Allt detta för att kunna erbjuda riktigt bra produkter till ett bra pris.

Succén lät inte vänta på sig och man beslutade därför att utvidga affärsiden till att även omfatta försäljning direkt till privatpersoner. Fabriksförsäljningen i Naturfönsters webshop har blivit populär.

Fönster Igår, idag, imorgon. vad betyder det?

Jo det betyder att vi har fönster som passar till

Igår: gamla hus, hundratals år gamla. Genom vår hantverksskicklighet kan vi efterlikna fönster som satt på ditt hus när det byggdes.

Idag: Naturfönster tillverkar fönster och dörrar till moderna hus, byggda på 1900 talet, men där vi har uppgraderat dem med isolering och glas av bästa slag. Alla våra produkter har moderna lågemmissions glas med bästa isolering.

Imorgon: Naturfönster är arkitektens bäste vän. VI kan tillverka fönster precis så som han ritar ditt nya hus. Fönster tillverkade för att passa en tidlös stil om du vill.

Kontakta Natur fönster & dörrbyggeri AB

Det Småländska synsättet att mer sparsamhet och flit kunna erbjuda kunden bästa produkt till bästa pris, genomsyrar vårt arbetssätt.

Naturfönster levererar fönster, dörrar och skjutpartier till företag och privatpersoner. Naturfönster tillverkar fönster och dörrar och jobbar även som grossister, med rikstäckande leveranser.

Naturfönster är specialiserat på

  1. Stora serier av standrardprodukter via våra moderna fönster, här är byggföretag vår främsta kund.
  2. Kundunika skräddarsydda lösningar främst via våra kultufönster, här är privatpersoner vår främsta kund.

Vår fabriksförsäljning av fönster och dörrar är öppen för alla både företag och privatersoner, i vår webshop hittar du priser. Priserna är styckepriser och vi ger mängdrabbatt på större ordrar. Storköp lönar sig hos Naturfönster.

Hittar du inte vad du letar efter eller vill ha en annan lösning än vad webshoppen erbjuder, kontakta oss.

Naturfönster grundades kring en ide på att ta tillvara ursprunglig hantverkstradition, att lyfta fram det naturliga materialet trä som byggmaterial.

Genom att kombinera detta hantverk med modern isolering på produkterna ger vi dig fönster och dörrar som håller under mycket mycket lång tid framöver.

Samt genom att ge dig möjlighet att designa helt själv hur dina fönster och dörrar ska se ut, kommer du aldrig tröttna på dem. Inget vet bättre än du vad som passar ditt hus.

Sätt ditt Natur för ditt hus. Kontakta Natur Fönster & Dörrbyggeri idag.

PRODUKT KATEGORIER

Besök vår butik för att se en fantastisk samling av fönster och dörrar.