Kulturfönster så som de såg ut en gång i tiden, men med modern isolering och högsta kvalitet.

Naturfönster är specialiserat på att tillverka Kulturfönster, nya fönster i gammal stil. Vårt Dörrbyggeri är specialiserat på tillverkning av Ytterdörrar och fönsterdörrar i gammal stil med bästa isolering. Kulturfönster, Designade av dig för att passa exakt till ditt hus.

Kulturfönster -riktiga träfönster med äkta spröjs - Naturfönster

Kulturfönster – Naturfönster

Kulturfönster Naturfönsters Kulturfönstren, Vackra fönster Kultur i din design.

Naturfönster tillverkar kopplade fönster 2+1, 3 glas fönster, 2 glas fönster sidohängda samt överkantshängda. Alla fönster kultur med högsta kvalitet kan fås i alla Ral färger på trä, vill du ha aluminiumutsida så kan du välja på alla RAL färger på utsidan.

Fönster och dörrar vardagsrum pardörrar och fönster med spröjs Naturfönster

Fönster och dörrar vardagsrum pardörrar och fönster med spröjs Naturfönster

kulturfönster guldockra

kulturfönster guldockra

Kulturfönster och fönsterdörrar, troligen med marknadens tunnaste fönsterbågar för den gamla stilen och maximalt ljusinsläpp

Naturfönster Star, Svensktillverkade kulturfönster med supertunna fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp, med tidstypiskt utseende.

Naturfönster Star är Svensktillverkade Kulturfönster med 30 tunnare fönsterbågar än normalt. Vi har tagit fram Star för att ge det nätta uttrycket av nya fönster i gammal stil. Helt enkelt fönster så som de såg ut förr i tiden, fast nu med modern isolering. Naturfönster Star ger  20% mer ljusinsläpp och ett nättare intryck. Finns i 2 glas med utanpåliggande löstagbara spröjs och även fasta spröjs mot förfrågan. Finns i alla färger, storlekar, som 1 luft, 2 luft, 3 luft och 4 luft eller flaggfönster.

Gamla fönster med gamla fönsterspröjs och fönsterdörrar, Kultur

Finns även matchande dörrar med tunna dörrblad.Nytillverkade kulturfönster i gammal stil. Hos Natur fönster & dörrbyggeri hittar du allmogefönster och kulturfönster. Gamla fönster med gamla fönsterspröjs och fönsterdörrar som har ett utseende och kvalitet som finns i sekelskiftesfönster och tunna fönsterbågar för bästa ljusinsläpp fönster kultur.

Kulturfönster: Naturfönster tillverkar vackra gammaldags kulturfönster med modern isolering.

Om du är ute efter klassiska fönster i trä är vi glada att kunna uppfylla dina önskemål. Naturfönster tillverkar produkter av garanterat hög kvalité, från tätvuxen furu och kärnvirke av absolut högsta kvalité och tillverkade enligt traditionella metoder. Detta gör att vi på bästa sätt kan efterlikna stilen på de fönster som tillverkades förr.

Läs mer om Traditonsfönster Star

Kulturfönster i gammal stil

Priser på Kopplade fönster 2+1 kultur från Naturfönster står sig mycket väl mot andra tillverkare. VI har nytillverkade fönster i gammal stil. Nya fönster men i den gamla siten. Nygamla spröjsade fönster och fönsterdörrar som har ett utseende och kvalité som fanns förr.Hantverkskickligheten lyfts fram av Naturfönster.

Bra pris och hög kvalité, VI vill ge dig vackra, tidstypiska kulturfönster och dörrar med så hög kvalité som är möjligt till ett bra pris. I vår fabriksförsäljning får du det. Utan mellanhänder kan vi ge dig, bästa möjliga pris. En investering som finns kvar och behåller sitt värde till nästa generation eller vid försäljning av huset.

Hållbara kulturfönster

Naturfönsters fokus är hållbarhet. Och då menar vi både produkt och miljö. Vi jobbar hårt med hållbarhet, från att ställa krav på virke som ska användas i våra produkter, till att vi ska tillverka och distribuera så hållbart som möjligt till att våra produkter ska ha smart design och vara tillverkade på ett sånt sätt och med sådan kvalitet att de funktionsmässigt håller länge och att det jobbet vi gör på fabriksgolvet ska utföras av produktionspersonal med hög hantverksskicklighet.

Vår mål är att våra produkter ska hålla i generationer.Transport: Naturfönster levererar oftast fönster och dörrar med egna bilar. Våra bilar går på biobränsle och vi planerar logistiken för att göra belastning på miljö så liten som möjligt.

Kulturfönster från Naturfönster vi tillverkar vackra kultur fönster i högsta kvalitet

Kulturfönster från Naturfönster vi tillverkar vackra kultur fönster i högsta kvalitet

Priser Kulturfönster.

Som Smålänningar kan vi inte bortse från priset på produkten. Naturfönster vill kunna erbjuda hållbara fönster till bra pris och vi vet att våra priser tål att jämföras. VI försöker att göra allt själva, vilket håller nere priset. Vi har inga återförsäljare, vi håller inget lager, vi har egna transporter med egna bilar.

En annan viktig sak är att vi knappt gör någon reklam för våra produkter. Reklam kostar och priset för det måste ju läggas på slutprodukten. VI säljer nästan bara på rekomendationer från tidigare kunder och från våra duktiga partners som installerar våra fönster.

kulturfönster 3 glas

kulturfönster 3 glas

VIlken typ av kulturfönster ska man välja?

Husets ålder, när det är byggt tillsammans med ditt tycke och smak, ihop med din budget avgör vilken typ av fönster som du ska välja. Det är alltid lönsamt energimässigt att montera Naturfönster, alla våra fönster är så kallade energifönster med den nya generationens lågemissionsglas med superenergiglas.

Glaset har dels en liten metallyta som fungerar som ett filter som släpper igenom solens ljus och strålar in i ditt hus, men rumsvärmen som är kortstrålig släpps inte ut igen igenom glaset. Detta ihop med att glasen är fyllda med argongas som är ultraisolerande gör att dina uppvärmningskostnader sänks med upp emot 35 % med Naturfönster.

Vi försöker ha en hög andel kärnvirke i våra fönster och dörrar. Hantverksmässig produktion med hjälp av maskiner i kapning och profilering ger exakta mått men med bibehållen känsla och kvalitet i slutprodukten. Spröjs finns som utanpåliggande eller fast på glas på dina kulturfönster. Naturfönsters kulturfönster har sålt i stora volymer till byggföretag och är mycket populärt på grund av kvaliteten och slitstarkheten. Dessutom är det enkelt att montera med Adjufixsystemet. Alla våra fönster är förberedda för Adjufix montering.

Natrufönster Hållbara kulturfönster.

Naturfönster: av generationer för generationer. Naturfönster kombinerar stolta hantverkstraditioner med modern energiteknik när vi tillverkar kulturfönster till dig. Vårt mål är att de ska vara lika vackra om 100 år som idag.Naturfönsters fokus är hållbarhet. Och då menar vi både produkt och miljö.

Vi jobbar hårt med hållbarhet, från att ställa krav på virke som ska användas i våra produkter, till att vi ska tillverka och distribuera så hållbart som möjligt till att våra produkter ska ha smart design och vara tillverkade på ett sånt sätt och med sådan kvalitet att de funktionsmässigt håller länge och att det jobbet vi gör på fabriksgolvet ska utföras av produktionspersonal med hög hantverksskicklighet. Vår mål är att våra produkter ska hålla i generationer.Som Smålänningar kan vi inte bortse från priset på produkten.

Naturfönster vill kunna erbjuda hållbara kulturfönster till bra pris och vi vet att våra priser tål att jämföras. VI försöker att göra allt själva, vilket håller nere priset. Vi har inga återförsäljare, vi håller inget lager, vi har egna transporter med egna bilar. En annan viktig sak är att vi knappt gör någon reklam för våra produkter.

Reklam kostar och priset för det måste ju läggas på slutprodukten. VI säljer nästan bara på rekommendationer från tidigare kunder och från våra duktiga partners som installerar våra fönster.

Kulturfönster fönster i gammal stil med äkta spröjs, Kulturfönstret från Naturfönster.

Kulturfönster från Naturfönster: kvalitet för generationer. Men vilket kulturfönster ska man välja?

Det beror först och främst på vilket hus du har, äldre hus, då väljer du något av våra kulturfönster, modernt hus, då blir Naturs vridfönster aktuella. Sen kommer energifrågan och valet mellan 2 glas och 3 glas fönster. Tror du energikostnaden kommer bli lägre eller högre än idag. Troligen högre va?

Du ska framtidssäkra ditt hus. Köp nya moderna extra isolerade 3 glas fönster med moderna lågemmissionsglas.Sen beror det väl på till vilket hus du köper. Till ditt hem, huset där du bor året runt ska du välja 3 glas. Både för energibesparing, komfort och inte minst för ljudisolering.

Du bör även tänka på att energikostnaden i framtiden inte lär bli lägre.Du ska framtidssäkra dina kulturfönster och det gör du med Naturs fönster och dörrar. Ska du bo i huset året runt, behövs 3 glas fönster för ett skönt inomhusklimat. 2-glas passar bäst i sommarhus, garage och förråd.

Naturfönsters 2 glas fönster har dels bra spalt mellan glasen för bättre isolering, samt att vi fyller glasen med argongas. Argon gör att kylan får svårare att vandra utifrån och genom glaspaketet in i ditt hus.Vi belägger även ytterglaset med en tunn metallfilm, en så kallad lågemissionsyta som hjälper solens ljus och strålar att vandra igenom glaset, men som försvårar för rumsvärmen att stråla ut genom glaset.

Kulturfönster, vad är det?”

  • Kulturfönster är en betecknig på fönster och dörrar som är sidohängda och som har beslag med haspar och hakar och som till mångt och mycket försöker efterlikna det traditionella Svenska gammeldags fönstret. Andra namn är Allmogefönster och Traditionsfönster. Ofta har Kulturfönster spröjs. Hos Naturfönster kan du välja på Äkta spröjs och löstagbara spröjs vi har även mellanglasspröjs i aluminium.

Kulturfönster, vilka typer har Naturfönster?”

  • Naturfönster tillverkar kulturfönster som 2 glas fönster, 3 glas fönster och som kopplade fönster 2+1. Vi tillverkar av gediget långsamvuxen fur som är hållbart producerad. VI tillverkar som 1 luft fönster, 2 luft fönster, 3 luft fönster, 4 luft fönster även kallat flaggfönster. Du kan få dina kulturfönster i alla storlekar. Färg är som standard Naturvit NCS S0502-Y, men träfönster kan du få i alla NCS färger mot tillägg. Om du väljer aluminiumbeklädda kulturfönster så kan du välja bland alla RAL färger på aluminiumbeklädnaden.

Kulturfönster, varför välja Naturfönster?”

  • Naturfönster tillverkar hållbara fönster och dörrar. Du har alla valmöjligheter på våra kulturfönster så du kan få dem precis som du vill ha dem. Och sist men inte minst så har vi riktigt bra priser.

Vilka storlekar och mått finns Kulturfönster i?”

  • Våra fönster med kulturprofil finns dels i standardmått eller så kallade modulmått, då anges storleken som tex 6*12. Då är måttenheten dm. Beställer du ett kulturfönster med måtten 6*12 så blir exaktmåttet för ditt fönster 58*118 cm, vi drar bort 2 cm för ställplats. Vi har alla storlekar på kulturfönster, du kan även måttbeställa dina kulurfönster i exakta centimetermått dom du hellre önskar det.Vanliga mått på kulturfönster 1 luft.5*56*12Vanliga mått på fönster kultur 2 luftfönster10*1012*1214*14Vanlig storlek på kulturfönster 3-luftfönster18*1018*12Men vi tillverkar i alla storlekar. Även dörrar.

Tekniska fakta kulturfönster 3 glas.

Karmdjup standard, 105 mm (115 mot tillval)

U-värde. standard, 1,0 (1,1 på 115 mm karm)

Glas: 3 glas u-värde standard: 0,5 (0,7 på 115 mm karm)

 

Det Naturliga valet!

Pris sidohängt fönster 3 glas

från Naturfönster

kulturfönster 2+1

från Naturfönster[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kulturfönster, fönster kultur med spröjs

🆕 Kulurfönster kultur fönster spröjs från spröjsade kulturfönster, Natur fönster måste titta!

 

pris kulturfönster 2 luft

2 glas fönster Allmogefönster

från Naturfönster

Pris omålade träfönster

från Naturfönster

Teknisk fakta för kulturfönster 3 glas

Karmdjup: 115 mm Karmhöjd 57 mm Glas: Lågemission energiglas 3 glas. U-0,6 glas n: 1,0 konstruktion: Allmoge profil Montering: Adjufix montering. Drevning. Leveras förberedd, borrat

Nyhet: Nu Fabriksförsäljning av KULTURFÖNSTER även till privatpersoner. Våra högkvalitativa fönster och dörrar säljs genom byggföretag i hela Sverige. Både till nybyggnation, och renovering. Sedan lång tid har vi fått förfrågan om att lansera dem även till privatpersoner. Nu gör vi det. Vår webshop erbjuder nu fabriksförsäljning även till privatpersoner. Nu har du chans att få våra fabrikspriser om du löser monteringen själv. Dock endast i volym. Minsta beställning är 15 000 sek plus moms