Köpvillkor

DU ingår avtal med Natur fönster & Dörrbyggeri AB: Organisationsnummer: 559253-5636

Offert
Är giltigt 30 dagar. Eventuella kampanjer kan begränsa offertens giltighetstid. Reservation för slutförsäljning.

Godkännande av offert/order

Order kan bara läggas av behörig firmatecknare i företaget eller vid privatperson, den person som ska motta godset.

Naturfönster tillverkar allt kundorderstyrt, du som kund designar själv dina fönster och dörrar. Det är därför ditt ansvar att du verkligen kontrollerar vad du vill ha innan du beställer. VI tillverkar enligt den order du lagt, antingen direkt i vår webshop, eller som enligt den offert du har godkänt.

Vid lagd order kan ändringar inte göras. Vid lagt order kan heller inte annulering ske.

Boverkets regler om säker bostad

Som kund är du ansvarig för de lagkrav Boverket ställer på personsäkerhetsglas och säkra bostäder. Alla Naturfönsters dörrar med helglas har personsäkerhetsglas, men om du beställer och monterar fönster som ska sitta närmare än 0,6 meter från golv måste även de ha personsäkerhetsglas. Mer information finns på Boverkets hemsida.

Ångerrätt/returer

Alla fönster och dörrar som Naturfönster tillverkar är avsedda för kundorder. VI har inget lager eller några standardfönster. Därför är allt specialtillverkat enligt din beställning och det finns därför ingen ångerrätt eller returrätt.

Leverans

Alla priser i webshopen är ”fritt vår fabrik i Rottne”. Om du har beställt till frakt/hemleverans så sker den när vi aviserar dig. VI kontaktar dig senast dagen innan leverans ska ske. Gods upp till 220 cm levereras utan tillägg. Vid gods över 220 cm tillkommer tilläggsfrakt och lossningsavgifter.Frakt för god med leverans Norr om Gävle offereras separat

Godset levereras till tomtgräns. Du är skyldig att se till att någon finns hemma och tar emot godset samt att det finns en farbarväg för en lastbil med plant underlag så vi kan lasta av. Naturfönster har begränsningar i möjliga leveranser enligt följande

– Vi levererar inte till öar utan fast broförbindelse .
– Vi levererar inte gods norr om Gävle, till privatpersoner.
Vid bomkörning eller om du inte kan ta emot godset när vi aviserar tillkommer tilläggsavgifter.

Leveranstider

Leveranstiden kan vara allt från 6-12 veckor beroende på vad ni köper och när under säsongen order läggs. Leveranstiden är preliminär. Boka aldrig hantverkare förrän ni fått hem godset och kontrollerat att allt är med.

Kontroll vid mottagning

Kontrollera att varorna är felfria att produkterna är enligt beställning. OBS: Ni får aldrig montera varorna förrän de är betalda. Gör ni det anses eventuella fel eller brister godkända och kan då inte reklameras.

Betalningsvillkor

Betalning sker i normalfallet mot faktura med betalningsvillkor 10 dagar, om du har köpt med leverans till folkbokföringsadress/företagsadress. Om faktura ej beviljas eller om ni ska avhämta godset hos oss måste ordern betalas innan uthämtning. Det kan ske vid orderläggning med kort eller Swish, eller vid upphämtning med Swish. Ej betalt gods utlämnas ej.

Fakturering

Fakturering sker alltid per mejl. I samband med er leverans så skickar vi ut fakturan, till den e-postadress vi har fått av dig. Om vi ska skicka pappersfaktura tillkommer en avgift på 100 sek. Samma sak vid påminnelse.
Produktreservation
Vissa produkter på bilder på hemsidan kan vara extrautrustade eller har ändrats. Försäkra dig alltid exakt om vad du har köpt och kommer få.

Montering

Montering av fönster och dörrar ska ske fackmannamässigt. Naturfönsters produkter monteras med Adjufix. Våra produkter är förberedda för montage enligt Ajufix. Garantier gäller ej vid montering med fogskum.

Personuppgifter
Vi använder dina personuppgifter för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. Om du väljer betalning mot faktura gör vi en kreditprövning i samband med din beställning. Vi kommer aldrig sälja personuppgifter till tredje part. Du kan när som helst kontakta oss och begära att vi raderar dina kunduppgifter.