Fönster och dörrar med linolja beställ nya fönster med linoljefärg linoljemålning

Hos Naturfönster köper du nya fönster och dörrar i gammaldags stil som kan beställas som grundmålade med linolja. Fördelen är att du själv gör det roliga jobbet och kan blanda din egen linoljefärg eller välja din egen linolja att måla med.

-Naturfönster Tradition kan beställas med grundmålning i linolja transparent. Sen väljer du själv linoljefärg du vill måla med efter leverans.

-Naturfönster Kulturfönster och Allmogefönster kan beställas omålade för egen linoljemålning.

fönster och dörrar med linolja

fönster och dörrar med linolja

Att använda linoljefärg för att måla fönster och dörrar har flera fördelar som sträcker sig från dess hållbarhet till dess miljövänliga egenskaper. Hos Naturfönster kan du köpa dels omålade fönster och dörrar, samt du kan även beställa med linolja grundmålad i klar linolja. Detta har en stor fördel för då kan du göra det roliga jobbet själv och dessutom måla med precis vilken linoljefärg du vill. VI har många kunder som blandar sin egen linolja.

Fönster med linolja. Naturfönster tillverkar fönster och dörrar med linoljefärg.

Linolja fönster och dörrar transparent opigmenterad natur

Linolja fönster och dörrar transparent opigmenterad natur

Linoljefärg för fönster och dörrar hos Naturfönster, hållbara fönster och dörrar

Linoljefärg är känd för sin långa livslängd, den är mycket hållbar och står emot väder och vind på ett utmärkt sätt som inte vanlig färg gör. När den appliceras korrekt kan den hålla i årtionden utan att flagna eller tappa färg, vilket gör den till ett idealiskt val för ytor som fönster och dörrar som utsätts för hårt väder och vind.

Linoljefärg är elastisk och kan anpassa sig till träets naturliga rörelser genom olika årstider och väderförhållanden. Detta minskar risken för sprickor och flisor i målningen. Det passar bra för dig som är gör det självare.

En av de främsta fördelarna med linoljefärg är dess förmåga att låta fukten passera igenom, vilket minskar risken för röta och mögelbildning i träet under färgskiktet.

Linolja är en naturlig produkt som utvinns från linfrö, vilket gör linoljefärg till ett miljövänligt alternativ till många andra färger som innehåller skadliga kemikalier och lösningsmedel.

Linoljefärg ger en vacker, matt finish som förbättrar träets naturliga skönhet. Dess djupa nyanser och varma toner kan ge fönster och dörrar en tidlös och elegant look.

Att måla fönster och dörrar med linoljefärg är passar väldigt bra till Naturfönsters kulturfönster, ett gammaldags utseende med en målningsteknik som sträcker sig tillbaka århundraden.

linoljemålning fönster dörrar

linoljemålning fönster dörrar

Fönster och dörr med linolja ett miljövänligt alternativ.

Hos Naturfönster köper du fönster och dörrar som är grundmålade med klar linoljefärg en gång, sen kan du själv måla med din egen linoljefärg när du ska montera fönster och dörrar.

Hur man målar fönster och dörrar med linolja: Så här gör du.

Förberedelse: För att få bästa resultat är det viktigt att förbereda ytan noggrant. Se till att den är ren innan du börjar måla. Måla i en temperatur som håller minst 15 grader celcius och se till att det inte är fuktigt när du målar.

Applicering: Applicera linoljefärgen jämnt med en pensel eller rulle. Se till att täcka hela ytan och undvik överflödiga mängder färg för att minimera droppar och rinnande.

Torkning: Låt färgen torka helt mellan varje lager. Linoljefärg har en mycket längre torktid än andra typer av färger, så var tålmodig och ge varje lager tillräckligt med tid att härda ordentligt.

Underhåll: För att säkerställa att dina fönster och dörrar förblir i toppskick, underhåll dem regelbundet genom att tvätta ytan och applicera ytterligare lager av linoljefärg när det behövs.

Med Naturfönsters fönster och dörrar i linolja har du fönster som kommer hålla i många generationer om du sköter underhållet på ett bra sätt.

Att använda linoljefärg för att måla fönster och dörrar är inte bara ett praktiskt val för dess hållbarhet och miljövänliga egenskaper, utan det ger också ett tidlöst utseende och förbättrar träets naturliga skönhet. Följ våra råd så säkerställer du att dina fönster och dörrar förblir skyddade och ser fantastiska ut under många år framöver.

måla fönster och dörrar med linolja

måla fönster och dörrar med linolja

Fördelar med linolja på fönster och dörrar från Naturfönster.

En av de mest framträdande fördelarna med linoljemålning är dess långsamma torktid. Linolja torkar långsamt genom oxidation, vilket ger dig gott om tid att arbeta med färgen och göra förändringar under processen.

Linoljemålning ger också en naturlig glans och djup som ger dina fönster och dörrar en levande kvalitet. Den transparenta karaktären hos linolja tillåter ljuset att reflekteras genom flera lager av färg, vilket ger dina fönster och dörrar ett naturligt utseende som varar över tid. Linoljefärg är känd för sin hållbarhet över tid. Linolja binder pigmenten till träet på ett sätt som minskar risken för sprickor, gulning eller avskalning över åren. Det resulterar i fönster och dörr som behåller sin glans och utseende under lång tid.

Linolja ger färgerna en naturlig intensitet och klarhet. Den transparenta kvaliteten hos linolja tillåter färgerna att lysa igenom på ett sätt som framhäver deras naturliga skönhet och djup. Med tiden utvecklar linoljan en subtil patina och åldrandets skönhet ger dina fönster och dörrer en unik karaktär och charm. Linoljans långsamma oxidation skapar en vacker glans och djup som förbättras med åren, vilket ger fönster och dörrar en tidlös kvalitet som blir vackrare med tiden.

Linolja ett miljövänligt och hållbart alternativ med mycket lång livslängd.

Linolja har naturliga återfuktande egenskaper som hjälper till att bevara och skydda underlaget. Detta gör linoljan till ett idealiskt bindemedel för ytbehandling av fönster och dörrar  som behöver extra skydd och vård för att bibehålla sin skönhet och glans över tid. Linolja är den färg som håller längst utan att behöva målas.