Naturfönster tillverkar riktiga Träfönster, handtillverkade: Välj Naturfönsters träfönster, som du designar och vi tillverkar för att passa exakt till ditt hus. Naturfönster finns i Lenhovda, i Glasriket i Småland, där hantverkstraditionen av träfönstertillverkning är stark, samt utveckling av glas har skett i hundratals år.

Träfönster fönster i trä hos Naturfönster. Riktiga Träfönstret!

Träfönster - Naturfönster tillverkar fönster i trä med äkta spröjs

Träfönster från Naturfönster

Träfönster från Naturfönster

Vi gör vårt yttersta för att du ska hitta rätta träfönstren som passar stilen på ditt hus, framtidssäkrar det energimässigt samt att kunna leverera ett fönster spom passar din plånbok. Naturfönster är ett familjeföretag med lång erfarenthet av träfönstertillverkning. VI levererar i hela Sverige.

Fönster med spröjs

Fönster med spröjs: Naturfönster tillverkar spröjsade fönster, vackra fönster med spröjsning i trä.

Riktiga Träfönster. Naturfönster tillverkar fönster i trä av högsta kvaliet i alla mått, färger med eller utan spröjs så att det passar exakt till ditt hus. Våra träfönster tillverkas som sidohängda eller vridfönster och kan fås som fasta fönster, 1 luft fönster, 2luftfönster, 3 luft fönster, 4 luftfönster eller så kallade flaggfönster.3 glas är standard, men finns även som 2 glas eller 2+1 kopplat, så kallade Allmogefönster eller Kulturfönster

4 målningar är bättre än 2.

Vi målar våra träfönster 4 gånger. Vanligt i fönster-branschen är annars 2 gånger. Färg är dyrt och man snålar ofta in på detta. Men Naturfönster målar 4 gånger och detta ger ett naturligt rötskydd och en perfekt finish som dessutom gör våra fönster väldigt vackra och håller länge Våra träfönster är till stor del handtillverkade med stort inslag av hantverksskicklighet och känsla för det naturliga materialet trä. Naturfönster är ett hållbart företag och vi lägger stor vikt vid miljöaspekten både vid tillverkning och leverans.

Träfönster troligen med marknadens smalaste fönsterbågar för den gamla stilen och maximalt ljusinsläpp.

Träfönster Naturfönster tillverkar riktiga fönster i trä i högsta kvalitet

Träfönster Naturfönster tillverkar riktiga fönster i trä i högsta kvalitet

Naturfönster är specialiserat på tillverkning av träfönster i den gamla stilen. Nytillverkade fönster i gammal stil. Våra Kulturfönster och Allmogefönster har smala fönsterbågar, precis som fönster så ut förr. Vårt Traditionsfönster, Naturfönster Star har troligen marknadens tunnaste fönsterbågar. De har hela 30 mm tunnare än våra Kulturfönster och Allmogefönster, som också är tunna. Läs mer om Traditonsfönster Star

Det Naturliga valet

Träfönster 3 Glas

från Naturfönster

Träfönster Vridfönster

från Naturfönster

Natrufönster Hållbara träfönster

Naturfönster: av generationer för generationer. Naturfönster kombinerar stolta hantverkstraditioner med modern energiteknik när vi tillverkar träfönster till dig.Vårt mål är att de ska vara lika vackra om 100 år som idag.Naturfönsters fokus är hållbarhet. Och då menar vi både produkt och miljö.

Vi jobbar hårt med hållbarhet, från att ställa krav på virke som ska användas i våra produkter, till att vi ska tillverka och distribuera så hållbart som möjligt till att våra produkter ska ha smart design och vara tillverkade på ett sånt sätt och med sådan kvalitet att de funktionsmässigt håller länge och att det jobbet vi gör på fabriksgolvet ska utföras av produktionspersonal med hög hantverksskicklighet. Vår mål är att våra produkter ska hålla i generationer.

Träfönster med spröjs

Som Smålänningar kan vi inte bortse från priset på produkten. Naturfönster vill kunna erbjuda hållbara träfönster till bra pris och vi vet att våra priser tål att jämföras. VI försöker att göra allt själva, vilket håller nere priset. Vi har inga återförsäljare, vi håller inget lager, vi har egna transporter med egna bilar.

En annan viktig sak är att vi knappt gör någon reklam för våra produkter. Reklam kostar och priset för det måste ju läggas på slutprodukten. VI säljer nästan bara på rekommendationer från tidigare kunder och från våra duktiga partners som installerar våra fönster.

Hållbara träfönster

träfönster

Träfönster kopplat från Naturfönster

Träfönster

från Naturfönster

Träfönster från Naturfönster: kvalitet för generationer. Men vilket träfönster ska man välja? Träfönster med spröjs?

Det beror först och främst på vilket hus du har, äldre hus, då väljer du något av våra kulturfönster, modernt hus, då blir Naturs vridfönster aktuella Sen kommer energifrågan och valet mellan 2 glas och 3 glas fönster. Tror du energikostnaden kommer bli lägre eller högre än idag. Troligen högre va? Du ska framtidssäkra ditt hus. Köp nya moderna extra isolerade 3 glas fönster med moderna lågemmissionsglas.Sen beror det väl på till vilket hus du köper.

Till ditt hem, huset där du bor året runt ska du välja 3 glas. Både för energibesparing, komfort och inte minst för ljudisolering. Du bör även tänka på att energikostnaden i framtiden inte lär bli lägre.Du ska framtidssäkra dina träfönster och det gör du med Naturs fönster och dörrar. Ska du bo i huset året runt, behövs 3 glas fönster för ett skönt inomhusklimat. 2-glas passar bäst i sommarhus, garage och förråd.

Naturfönsters 2 glas träfönster

Naturfönsters 2 glas fönster har dels bra spalt mellan glasen för bättre isolering, samt att vi fyller glasen med argongas. Argon gör att kylan får svårare att vandra utifrån och genom glaspaketet in i ditt hus.Vi belägger även ytterglaset med en tunn metallfilm, en så kallad lågemissionsyta som hjälper solens ljus och strålar att vandra igenom glaset, men som försvårar för rumsvärmen att stråla ut genom glaset. Därför är Naturfönsters 2 glas fönster med energiglas bättre isolerade än vad 3 glas fönster var för bara några år sen.

Samma sak gäller våra 3 glas fönster, de har också lågemissionsglas och argon mellan glasen. Naturfönsters 3 glas fönster är 50% bättre isolerade än vad 3 glas fönster var för bara några år sen. Om du monterar Naturs energifönster bör du därför samtidigt se över din ventilation i huset.

Våra träfönster ger nämligen så bra isolering att ingen tjuvluft kan slinka igenom som det gjorde i dina gamla fönster. Denna tjuvluft gav ju ventilation till huset och har du inga tilläggsventiler i huset bör du installera det när du byter till våra fönster och dörrar.Välj gärna till en ventil i dina nya Naturfönster.

Naturfönster tillverkar träfönster med kärnvirke

Bra ventilation ihop med bra fönster är viktigt för att du ska må bra och för att dina energikostnader ska hållas låga. Ett mycket bra alternativ är att köpa till Naturfönsters spaltventil i fönstren. Vi bygger då in en extra ventil i fönstret som ger frisk luft och ser till att du och ditt hus mår bra.

När du byter fönster så väg även in miljön. Naturfönster tillverkar träfönster av långsamvuxen fur. Trä eller ett naturligt material som är biologiskt nedbrytbart. Att vi sedan tillverkar våra fönster för hand med stor hantverksskicklighet och kärlek borgar för kvalitet som varar i generationer.

Träfönster med spröjs, i alla storlekar.

En av Naturfönsters styrkor förutom hållbarhet är design. Våra vackra träfönster kan fås med en mängd olika tillval. Ett av dem är spröjs. Dessa olika spröjsalternativ kan du välja på hos oss. Äkta spröjs. Natur äkta spröjs är utanpåliggande med distans mellan glasen. Wienerspröjs kallas de ofta för.

Fördelen är att de är just äkta, de har en träspröjs både utvändigt och invändigt på glaset med en aluminiumdistans mellan glasen. Den gammaldags charmen på fönstret förhöjs. Naturfönster rekommenderar Äkta spröjs på Kulturfönster, Allmogefönster, Traditionsfönster.

Träfönster med spröjs. Naturfönster tillverkar spröjsade träfönster.

Natur Löstagbara spröjs

Natur Löstagbara spröjs, smidigt att putsa. Naturspröjs kallar vi dem också. En annan stor fördel är att du kan smidigt byta utseende på ditt fönster och hus. Om du tröttnar på spröjsen är det ju bara att ta bort dem, sen kan du sätta dit dem igen när andan faller på.

Spröjs 2+1 kopplade fönster: Naturfönster tillverkar kopplade fönster och om du väljer spröjs på dessa vilket vi varmt rekommenderar för att få det gamla utseendet på dina fönster för att passa äldre hus så är spröjsen på ytterglaset, dubbla spröjs insida och utsida. Det enkla glaset invändigt är utan spröjs.

Genomgående spröjs, glasavdelande. Fönster med genomgående spröjs kan vara vackra. Naturfönster kan tillverka fönster både med genomgående post (vilket är bredare än spröjs) och med glasavdelande spröjs. Nackdel att fönstret får sämre u-värde, isolervärde och det tar ljusinsläpp.

Aluminiumspröjs eller så kallade szr, ligger mellan glasen. Fördelen är att det bara blir en glasyta att putsa, den stora nackdelen är att fönstret får sämre uvärde eftersom aluminiumet kyler glaset. Risken för gassläpp i glaskasetten är också överhängande. Vi ger ingen utökad glasgaranti för aluminiumspröjs mellan glasen.

Kopplat träfönster Kopplade

från Naturfönster

Nyhet: Nu Fabriksförsäljning av träfönster även till privatpersoner. Våra högkvalitativa fönster och dörrar säljs säljs bara i vår webshop för fönster.. Både till nybyggnation, och renovering. Sedan lång tid har vi fått förfrågan om att lansera dem även till privatpersoner. Nu gör vi det. Vår webshop erbjuder nu fabriksförsäljning även till privatpersoner. Nu har du chans att få våra fabrikspriser om du löser monteringen själv. Dock endast i volym. Minsta beställning är 15 000 sek plus moms.