Your Cart

Call us toll free: +1 789 2000

Free worldwide shipping on all orders over $50.00

Laminerat glas, ljustransmittans och lågemissionsglas

Laminerat glas, ljustransmittans och lågemissionsglas fakta

LAMINERAT GLAS

Man klämmer in en tunn plastfilm mellan två glasbitar skapar laminerat glas, en vanlig komponent både säkerhets- och säkerhetsglas. Plastfolien, vanligtvis gjord av polyvinylbutryl (PVB), håller ihop glaset när det bryts, vilket förhindrar att glaset flyger och orsakar skador eller skador. Laminerat glas består av minst två glasbitar och ett mellanlägg av plast, men det kan göras med fler lager om det behövs.

laminerat härdat glas

Glas som kyls mycket snabbt under tillverkningsprocessen (härdat) och sedan kopplas ihop med en annan bit glas och en tunn plastfilm (vanligtvis polyvinylbutryl) däremellan gör laminerat härdat glas. Kort sagt har en bit härdat glas laminerats, vilket sammanför de två vanligaste sätten att skydda människor från glasbrott. Det resulterande glaset, om det går sönder, splittras i mycket små bitar som hålls samman av plastskiktet. Lamineringen förhindrar att dessa små glasskärmar flyger om till exempel glaset skulle träffas av ett föremål som under normala omständigheter skulle driva dem med viss kraft.

LAGRAD GLAS / FLERLAGRAD GLAS

Skiktat eller flerskiktat glas får sitt namn från processen att lägga glas, ibland i olika färger, tillsammans i ett stycke vanligtvis av stor storlek. Skiktat eller flerskiktat glas, även om det är dekorativt på egen hand, kan huggas eller etsas för ytterligare dekorativa utseende och kan kombineras med eller användas som funktionella delar.

LED-GLAS

Ljusdioder eller lysdioder anses vara en mer energieffektiv ljuskälla än traditionella glödlampor eller till och med lysrör. De är ofta mindre och verkar ljusare än glödlampor eller glödlampor och de kan införlivas i glas. Genom att integrera lysdioder i glas, särskilt under tillverkningsprocessen, kan företag skapa specifika utseende – både praktiska och dekorativa – för att möta kundens behov. LED-glas kan användas i nästan alla applikationer där dekorativt glas kan användas som också skulle dra nytta av korrekt belysning, till exempel vitriner eller diskar i en butik, runt takfönster eller på ytor som ett företag kanske vill projicera eller visa en logotyp på med ljus så att det kan ses på natten.

ljustransmittans

LJUS ÖVERFÖRING

Ljustransmittans, även kallad soltransmittans eller synlig transmittans, är mätningen av synligt ljus som passerar genom en bit glas. Ljustransmittans kan ändras genom tillsats av glasbeläggningar, etsningar, solfilmer och mer. Det mäts som en procentandel där 100% skulle vara helt klart och sända allt ljus, medan 50% bara släppte halva ljuset igenom.

pris pvc-fönster

Billiga fönster

LÅG EMISSIVITETSGLAS lågemissionsglas
Vanligtvis kallad energiglas, har denna typ av glas en beläggning som reducerar ultraviolett och infrarött ljus som passerar genom ett fönster. Det hjälper till att reglera temperaturen (och energiförbrukningen) i en byggnad genom att omdirigera värmen tillbaka i den riktning den kommer från. Lågemissions-beläggningar är gjorda av mikroskopiskt tunna beläggningar av material som reflekterar värme mycket bättre än den absorberar eller avger den (t.ex. silver och / eller en metalloxid).

Dessa beläggningar appliceras på glas antingen under tillverkningsprocessen (en pyrolytisk applikation) medan glaset fortfarande är varmt och bildar det som kallas en ”hård beläggning” när glaset svalnar, eller efter att glaset har kylts och skärs, via vakuum process som kallas förstoftning.

FÖr priser på fönster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20-70% rabatt vid köp i webshop.

Eller besök vår Lagershop i Småland, titta, köp, hämta eller beställ på plats.
Inga mellanhänder, du köper direkt av Naturfönster.
Betala med kort/Swish i webshop vid beställning och få extra rabatt