fakta fönster och dörrar, fönstertillverkare, glas

Olika typer av glas

Olika typer av glas

FROSTAT GLAS
En typ av dekorativt glas som ofta används för integritet, frostat glas låter ljus passera genom men är optiskt grumligt. Skapat med sandblästring eller etsning, har frostat glas en något grov struktur jämfört med klart glas eller annat dekorativt glas som finns i fönster.

3 glas Isolerglas Energiglas Treglas Glaskassett pris 3-glas kasett. Naturfönsters glaskassetter

GLAS
Ett allestädes närvarande byggnadsmaterial, glas är ett hårt, sprött och transparent fast material som används på olika sätt i olika branscher, från arkitektur och byggnad till vetenskap och teknik.
Glas tillverkas genom att smälta ihop ett silikat (t.ex. kiseloxid eller kvarts) och en alkali (läsk, kalk, etc.). Det resulterande materialet är en icke-kristallin struktur. Den vanligaste typen av glas är silikatglas, som huvudsakligen består av kiseldioxid eller kiseldioxid (SiO2). Kiseldioxid är den kemiska sammansättningen av sand, varför många säger att glas är tillverkat av sand – det är en primär komponent.
Andra ämnen kan tillsättas för att göra olika typer av glas. Boroxid tillsatt till blandningen kommer att göra ett hårdare glas som förblir fast vid höga temperaturer, såsom glaset som används i kök och laboratorier. Järn förändrar glasets optiska egenskaper och finns i dekorativa glasapplikationer. Glas kan färgas genom tillsats av metalliska salter och kan även målas efter tillverkning.
Glas både reflekterar och bryter ljus. Skärning och polering av glas på vissa sätt förbättrar dessa egenskaper och skapar optiska linser, prismer, fina glasvaror och optiska fibrer för höghastighetsdataöverföring med ljus.

beställa fönster och dörrar

3 glas fönster

GLASBLOCK
Glas som i allmänhet är mindre och betydligt tjockare än traditionella fönster och ser ut som byggstenar kallas glasblock. De kan vara var som helst från 2 till 3 tum tjocka eller mer och de erbjuder ljustransmittans men vanligtvis inte samma optiska klarhet som vanliga fönster. Glasblock, som ibland kallas glasstenar, är ofta kvadrater, även om de kan göras till andra tredimensionella former, såsom hexagoner och ändblock för kurvor. Glasblock används oftast i väggtillverkning (särskilt badrumsinstallationer) och dekorativa fönster, men de kan också användas i golv och i vissa möbelbyggnader.

GLASSSTEN
Ett annat namn för glasblock.
GLASKAP
Arkitektoniska baldakiner, fristående eller inte, ger ett skydd över ett utrymme utan att dra nytta av väggar. Glashak är helt enkelt det – baldakiner av glas. Glasstakar kan stödjas av en byggnad som de är fästa på, eller de kan stå fristående med olika typer av stöd.

GLASDEFLEKTION
Glasavböjning är den mängd som en bit glas böjer eller böjer sig vid sin mittpunkt när en kraft, såsom vindbelastning eller snöbelastning, appliceras. Extrema mängder avböjning kan leda till snedvridning. Därför har International Building Code (IBC) fastställt standarder för avböjningsgränser för glasväggssystem.
glasprydnad, prydnadsglas

Glasprydnader kan vara vilken som helst ornament av glas, oavsett om det är en julprydnad som en julgransprydnad eller en dekorativ bit som lägger till inredningen i ett rum. Glasprydnader kan betraktas som en typ av dekorativt glas och kan tillverkas av nästan alla typer av glas, från klart, glödgat glas, till kristaller eller blåst glas.

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg