Your Cart

Call us toll free: +1 789 2000

Free worldwide shipping on all orders over $50.00

Schüco skjutdörrar aluminium eller skjutdörr pvc

Planglas och floatglas i fönster fakta

Plan-GLAS

Allt glas går genom ett smält (flytande) tillstånd och hur det gjuts (tillverkas till sin slutprodukt) bestämmer dess form. När smält glas sprids ut i ark på ett metallplan, blir det Planglas. Glaset är platt som pappersark. Det kallas ibland också plåtglas. Den vanligaste användningen av Planglas är i fönster, dörrar, bilglas, speglar och i solpaneler. Planglas tillverkas genom att smälta sand och andra material till en vätska, sprida det flytande (smälta) glaset till önskad tjocklek och svalna till slutprodukten.

Planglas har en annan kemisk sammansättning än behållarglas, som används för flaskor, burkar, koppar och glasfibrer som används för värmeisolering, i glasfiberkompositer och optisk kommunikation. Det mesta Planglaset är sodakalkglas och tillverkas oftast via flytglasprocessen, även om det också kan rullas eller tillverkas av ett brett ark. Planglas kan böjas efter att det har tillverkats, för arkitektoniska och fordonsapplikationer

FLOTTGLAS eller flytglas

Flytglas använder tillverkningsprocessen för Planglas. Smält glas flyter bokstavligen på en metallbädd, vanligtvis tenn. Ett par applikationer för flottörglas inkluderar tillverkning av fönster och glasdörrar. Flytglas kan tillverkas klart eller färgat och är en av de billigare metoderna för att producera planglas, eftersom tidigare metoder krävde mer utrymme och tid. Flottillverkningsprocessen introducerades under senare delen av 1900 talet och är för närvarande det vanligaste sättet att tillverka plattglas.

Glasfiber, som de flesta konsumenter förstår det, är en glaskomposit. Den är gjord när glasfilament vävs eller pressas ihop och kan förstärkas och / eller formas på olika sätt med tillsats av plasthartser. Tekniskt är ordet Fiberglass ett varumärkesnamn — nu en egen, ett varumärke som på grund av sin popularitet eller betydelse har blivit det generiska namnet på den produkt det representerar.

Glafiber vidare. Glasfiberkompositkompositionen kan användas för att göra dusch- och badkapslingar när polyester tillsätts i glasfiberblandningen. Genom att blanda glasfiber med hartset kan materialet formas genom att antingen spruta det eller hälla det i en form. I detta fall har formen formen av en dusch- eller badkarskåpa. Formen härdas till ett hårt laminat som är långvarigt men billigare än akryl-, keramik- eller kakeldusch och badkar. Glasfiberduschkåpor, som de som är gjorda av akryl, tillverkas vanligtvis i ett enda stycke, utan en söm som kan försvagas vid ett senare tillfälle.

Brandklassat GLAS

skjutdörrar

fönster rea

Brandklassat glas hänvisar till glasrutor som använder den senaste tekniken för att förhindra glasbrott vid exponering för hög värme, t.ex. i en brand. Att hålla en glasyta intakt skyddar personer i byggnader eller rum inte bara från eld utan rök som kan medfölja branden. Det finns en nyare och säkrare version av trådbundet glas, liksom andra glasalternativ som är klara och trådfria.

De faktiska brandklasserna som tilldelats glaset avser hur lång tid glaset kan utsättas för värme innan det misslyckas. Betyg kan mätas i minuter eller timmar. Brandklassat glas är antingen brandskyddande eller brandbeständigt. Både blockerar rök och lågor men brandskyddsglas kan fortfarande överföra eldens värme till den andra sidan av glaset, medan brandbegränsande glas inte gör det.

FAST FÖNSTER

Ett fast fönster är ett som inte öppnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20-70% rabatt vid köp i webshop.

Eller besök vår Lagershop i Småland, titta, köp, hämta eller beställ på plats.
Inga mellanhänder, du köper direkt av Naturfönster.
Betala med kort/Swish i webshop vid beställning och få extra rabatt