Your Cart

Call us toll free: +1 789 2000

Free worldwide shipping on all orders over $50.00

fönstertillverkare

Fönstertillverkare aluminiumfönster

Aluminiumfönster: Nya fönster förändrar branschen:

De ständigt ökande kraven på nya förbättrade material har förändrat tryckvärdena för fönster och dörrar avsevärt för byte av aluminiumfönster, dörrar och skjutdörrar. Detta gäller särskilt i vindutsatta områden som Sverige. Inte bara är designstryck en viktig livräddande fråga för den dagliga husägaren, men de är kritiska för varje höghus i över 4 våningar. Vad är problemet? När byggnadens höjder ökar ökar lufttrycket dramatiskt.

Förutom höjden kan fönstrets läge (hörn kontra mitten av byggnaden) fyrdubbla tryckeffekterna. Av säkerhetsskäl måste alla slagfönster och dörrar för dessa applikationer uppfylla nyligen uppdaterade och förbättrade prestanda för luft, vatten och konstruktion. Många föreningar för husägare (HOA), fastighetsföretag och till och med fönsterillverkare känner inte till de äldre koderna för att inte tala om de nya.

Som många gör när någonting förändras kan vissa dock anse att dessa nya tryckfönster för ersättningsfönster är överdödande. I verkligheten kan en träff från flygande skräp eller vindar från till och med en blygsam tropisk storm förstöra dina fönster och äventyra säkerheten i ditt hem.

Kvalitets fönster

Det enklaste sättet att förklara lufttryck är att ta en promenad genom centrala Stockholm. Föreställ dig att gå nerför en gata på en typisk stockholms vinterdag. På nästan vilken gata som helst kommer du att stöta på en del vind men när du vänder det hörnet kan vindbyarna bokstavligen slå dig av fötterna. Tropiska stormar och orkaner skiljer sig inte åt i deras vindbyar som dramatiskt överdriver vindtrycket och dess effekter på byggnadens design.

På samma sätt när det gäller höghus är vindhastigheterna och vindtrycket ännu mer uttalade på grund av de omgivande träden, byggnaderna och högre golvhöjder. På samma sätt som vinden som passerar över en flygplanvinge (Bernoullis princip) kan dessa naturliga och konstgjorda strukturer generera negativa lufttryck som kan lyfta eller i detta fall suga fönster och dörrar direkt ut ur väggen. Kan du föreställa dig vad som kan hända om du stod bakom ett fönster som sugs ut vid 150 km / h? I vissa fall kan vindarna nå upp till svimlande 300 km / h eller högre.

Välja rätt fönster och dörr för applikationen:För höghus finns det enkla hängande fönster, dubbla hängande fönster, fönsterhöljen, bildfönster och skjutdörrar som är utformade för att möta och i de flesta fall överskrider de regionala och länsmässiga tryckkoderna. Det är viktigt att notera att alla fönster och dörrar INTE är skapade lika. Det är av största vikt att hitta en fönsterhandlare och installatör som har erfarenhet av att hantera designtryck. Ett ansedd företag kan förklara och hjälpa husägaren att välja rätt fönster- och dörrprodukt för just deras applikation.

Höga lägenheter

Överensstämmande fönstertillverkare har meddelat två stora förändringar i designtryck på Double Hung-fönster. Godkända fönsterstorlekar med kopplade fönster överstiger nu en konstruktionstryck 40, de flesta överstiger ett konstruktionstryck 45, och många når designtrycket 50. Dessa prestandaförbättringar möjliggjordes av modifieringar av tiltlåset, som nu drar fönstret ännu tätare mot karmen. Slutresultat för dig husägaren, ett större energieffektivt, tystare och säkrare fönster.

Påverkan av fönster

Konstruktionstrycket på godkända fönsterlinjer – inklusive enkelhängda, dubbelhängda, akterspeglar och bildfönsterenheter – ökar också. Cirka endast 10% av de aluminiumfönster– och dörrprodukter som för närvarande tillverkas har dock uppgraderats för att möta de ökade konstruktionstryckvärdena. För att uppfylla dessa högre konstruktionstryckvärden krävdes testade fönster och dörrar för att uppfylla tre (3) specifika kriterier relaterade till luft, vatten och strukturella prestanda.

Luft: Glaset krävdes för att visa inga bevis för luftläckage runt väderremsan eller hörnfogarna när det installerades i en 25 mph vindtunnel.
Vatten: Enheten måste motstå åtta tum regn per timme, driven av vindhastigheter på 55 mph.
Strukturell: Enheten måste förbli strukturellt sund under 142 km / h vindtryck.
Hitta rätt företag:

Här kommer ditt verkliga arbete att börja eftersom du kommer att behöva få lite utbildning. Att hitta ett fabriksutbildat och certifierat fönsterinstallationsföretag som inte bara har utbildats specifikt för krav på konstruktionstryck men som vet hur man installerar dessa fönster och dörrar är nyckeln.

Många företag säger att de kan göra jobbet men få företag vet hur man gör det rätt. Krav på konstruktionstryck kan bara beräknas med ett ”Structural Engineering” -program. Du kan inte bara vinge den. Om företaget du arbetar med inte har något, gör dig själv en tjänst, visa dem dörren och gå vidare.

Tyckte du texten var svårbegriplig? ???? Det var lite av poängen. Men våra fönster och dörrar håller högsta kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20-70% rabatt vid köp i webshop.

Eller besök vår Lagershop i Småland, titta, köp, hämta eller beställ på plats.
Inga mellanhänder, du köper direkt av Naturfönster.
Betala med kort/Swish i webshop vid beställning och få extra rabatt