kulturfönster, Träfönster fönster i trä., utåtgående fönster

Kulturfönster pris

priser prislista kulturfönster allmogefönster 3 glas

[page_header align=”center”]

Pris på Kulturfönster

Kör en sväng på Landsbyggden eller kanske gå och spana in ett gamla hus så  ser du oftast kulturfönster.
Det är dessvärre inte så speciellt vanligt att se kulturfönster på nybyggnationer.

🆕 Kulturfönster kulturfönster trä Video

Vad är ett kulturfönster?

Svaret på den frågan är väldigt brett därför att ett kulturfönster är ett fönster tillverkat utav trä väldigt kortfattat.
Framför allt kan man säga att kulturfönster är fönster med en gammeldags stil för runt om karmen. Så är det oftast format i ett slags mönster därmed kallas det för “kulturfönster”

Unika mönstret med kulturfönster

Till och börja med så kulturfönsters mönster ser oftast ganska stilrent den har inte den vassa, skarpa fyrkantiga inne ramen runt fönstret.
För det andra så är det oftast avrundat för att få en mer “smooth” look på det hela. Av denna anledningen så ser fönstret inte ut som ett modernt vanligt träfönster som sitter på många nya byggnader och hushåll. Utan det är mer tänkt för lite äldre hus med en traditionell stil.
För det tredje så har kulturfönster oftast inte någon form utav aluminiumskydd runt fönstret av denna anledning så kan det behålla ett mycket traditionellt utseende.

Bild på ett Kulturfönster

Här demonstreras tydligt hur ett kulturfönster ser ut, man ser tydligen de ram uppbyggnaden som tidigare nämnts.

[ux_image id=”10270″]

Priset på Kulturfönster

Den avgörande faktorn som bestämmer priset på ditt fönster är ganska självklara.
För det första vilket material? är det kärnträ eller är det yttre delen av trädet sen självklart vilket träslag som används är väldigt avgörande.

Ek eller furu. Det är två olika trädsorter användas för det mesta vid tillverkning utav kulturfönster. Med det sagt så är furu är det absolut vanligaste träslaget när man tillverka Kulturfönster. Ek är betydligt mycket dyrare och sällsynt att använda vid fönsterproduktion.

Naturfönster använder sig för det mesta av furu för mest prisvärda och väldigt hållbart.

För det andra vart fönsterna tillverkas. Nordiska länder har några av världens högsta timlön i genomsnitt för en anställd. Skulle man tillverka fönsterna i Sverige skulle det bli dyrt. Exempelvis tillverka man kulturfönstret i Öster Europa vilket i sin tur har betydligt lägre timlön för anställda i genomsnitt. Då skulle fönstret automatiskt bli mycket billigare men det är fortfarande samma fönster och material.

Därför väljer Naturfönster att ha sin tillverkning utanför Sverige för att kunna hålla ner priset för våra kunder.

är pvc fönster plastfönster bra?

Billiga skjutpartier

Och slutligen hur stora volymer tillverkas av ett specifikt mått?
Tillverkning utav standardmått i ett fönster där man gör >1000 stycken, då kan man hålla ner priserna på vardera. Därför att man har en tillverkning i stor volym.

ska du istället ha ett special mått med kanske till och med en annan färg än standard vit. I detta fall måste maskinerna för tillverkningen ställas om och en annan färg än standardfärgen måste lackeras på fönstret. Vilket i sin tur kommer tillföra en större kostnad för tillverkningen utav fönstret.

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg