allmogefönster, fönster, fönster spröjs, kulturfönster, naturfönster, sidohängda fönster, spröjs fönster, Traditionsfönster, utåtgående fönster

Spröjsat fönster

spröjs fönster

Spröjsat fönster: Fönster hållbara miljövänliga med spröjs

Oavsett om du vill göra din del för att skydda jorden eller sänka energikostnaderna, är miljövänliga fönster och dörrar ett bra val eftersom de gör båda för ditt hem. Och när du letar efter fönster och dörrar hittar du ett brett utbud av alternativ av Hållbara fönster och dörrar hos Naturfönster. Varje år erbjuder tillverkare fler val för husägare. Men inte alla är bra för miljön och lika energieffektiva som nästa. I det här inlägget kommer vi att diskutera fördelarna med miljövänliga dörrar och fönster. Vi lär oss om det material som finns och vilka material som sparar planeten och sparar pengar. Varför bli grön Dessa dagar är medvetenheten om klimatförändringarna i förgrunden för oss. De flesta av oss är medvetna om att vi måste spela vår roll för att rädda miljön. Oavsett hur små våra bidrag kan vara. Vi bidrar när vi gör inköp. De val du gör när du bygger ett nytt hem eller uppdaterar våra befintliga fönster och dörrar påverkar miljön. Från att spara pengar på energikostnader till att minska vårt hems koldioxidavtryck, vi kan göra hållbara val när vi bygger eller renoverar. Energi från luftkonditioneringsaggregat och våra värmesystem flyr genom våra fönster och dörrar när de inte är korrekt isolerade. Eller så innehåller de luftläckage.

Faktum är att upp till 30 procent av värmeförlusten från våra hem kommer från våra fönster. Hållbarhet och energieffektivitet: Två sidor av samma mynt När man jämför produkter märkta som energieffektiva dörrar och fönster är det viktigt att jämföra material innan vi köper. Varje material har sina unika egenskaper. Och dessa skillnader påverkar hållbarheten. Man kan tro att metalldörrar är mindre hållbara än andra material. Men i själva verket är många metaller tillverkade av mycket hållbara material. Låt oss titta på aluminium och tre huvudmaterial och jämföra deras skillnader. 1. Aluminium Du gillar det snygga moderna utseendet på aluminium men oroar dig för miljöpåverkan? Aluminium som ofta kallas grön metall är mer miljövänligt än du kanske vet. Du kan återvinna den. Och det är mer hållbart än många andra industriella material.

skjutfönster

pardörrar altandörrar balkongdörrar

Aluminium återvinns till  95 procent av sin energi som behövs för att producera metallen från dess råvaror. Aluminium motstår också korrosion. Aluminium med pulverlackerad yta gör rengöringen enkel. En fördel med aluminium för fönster och dörrar: dess hållbarhet. Medan den är lätt i vikt är den bunnsolid och stark. Detta gör aluminium idealiskt för att installera glas i stora öppningar.

  1. Trä När vi tittar på virke för miljövänliga dörrar är det viktigt att veta om de kommer från en hållbar källa. Och om de är gjorda av ett material som kan återvinnas. Fråga också om fönster eller dörrkarmar är FSC-certifierade. FSC-certifieringen garanterar att virket skördades av skogar som ger sociala, miljömässiga och ekonomiska fördelar. Timmer har isolerade egenskaper som kommer från naturen, vilket gör det energieffektivt. Fönster av hög kvalitet innehåller ett U-värde på cirka 1,2 W / m2. Du skulle tro att trä skulle vara ett monster att rengöra eftersom det är av trä. Men de nya fläckarna och färgerna gör underhållet en film. Ytbehandlingarna förlänger träets livslängd. Men flakar färgerna av? Tydligen inte för att de absorberas i träet. Du måste underhålla dem en gång var åtta till tio år.
  2. Fönster och dörrar av glas När du hör ordet energieffektivt i förhållande till fönster, slår jag vad om att det första du tänker på är dubbel- och trippelglas, eller hur? Inte alls. Tillverkare tillverkar glasdörrar och fönster i en mängd olika stilar. Detta gör att du kan hitta en balans mellan värmeeffektivitet och solförstärkning. Denna typ av glas drar och reflekterar solen. Det är särskilt viktigt om dina fönster och dörrar är installerade på byggnadens södra sida. Energiglas drar solförstärkning med stora glasytor. Detta gör denna typ av glas till ett bra val. Lågt E-glas Lågt E-glas, även kallat lågemissionsglas, minskar värmeabsorberingshastigheten i glaset. Lågemissionsglas reglerar de optimala inomhustemperaturerna. Det är ett super allsidigt glas som ger energieffektivitet och hög prestanda. Detta gör att glaset känns varmare på vintern och svalare på den varma sommaren. Lågt järnglas Lågt järnglas fungerar bra för norrläge hem. Denna typ av glas ökar solförstärkningen. Det tillåter mer av den energi som dras från solen. Det betyder att det hjälper till att dra mer värme in i ditt hus. 4. Sammansatta ramar Kompositramar, även kallade Alu-klädda ramar, erbjuder trippeldrift för fönster och dörrar. De isolerar ditt hem. De erbjuder hög energieffektivitet och ger hållbarhet. spröjsat fönster

En av Naturfönsters styrkor förutom hållbarhet är design. Våra vackra fönster kan fås med en mängd olika tillval. Ett av dem är spröjs. Dessa olika spröjsalternativ kan du välja på hos oss.

Äkta spröjs. Natur äkta spröjs är utanpåliggande med distans mellan glasen. Wienerspröjs kallas de ofta för. Fördelen är att de är just äkta, de har en träspröjs både utvändigt och invändigt på glaset med en aluminiumdistans mellan glasen. Den gammaldags charmen på fönstret förhöjs. Naturfönster rekommenderar Äkta spröjs på Kulturfönster, Allmogefönster, Traditionsfönster.

Natur Löstagbara spröjs, smidigt att putsa. Naturspröjs kallar vi dem också. En annan stor fördel är att du kan smidigt byta utseende på ditt fönster och hus. Om du tröttnar på spröjsen är det ju bara att ta bort dem, sen kan du sätta dit dem igen när andan faller på.

Spröjs fönster 2+1 kopplade fönster: Naturfönster tillverkar kopplade fönster och om du väljer spröjs på dessa vilket vi varmt rekommenderar för att få det gamla utseendet på dina fönster för att passa äldre hus så är spröjsen på ytterglaset, dubbla spröjs insida och utsida. Det enkla glaset invändigt är utan spröjs.

Genomgående spröjs, glasavdelande. Fönster med genomgående spröjs kan vara vackra. Naturfönster kan tillverka fönster både med genomgående post (vilket är bredare än spröjs) och med glasavdelande spröjs. Nackdel att fönstret får sämre u-värde, isolervärde och det tar ljusinsläpp.

Aluminiumspröjs eller så kallade szr, ligger mellan glasen. Fördelen är att det bara blir en glasyta att putsa, den stora nackdelen är att fönstret får sämre uvärde eftersom aluminiumet kyler glaset. Risken för gassläpp i glaskasetten är också överhängande. Vi ger ingen utökad glasgaranti för aluminiumspröjs mellan glasen.

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg