Allmogefönster, Frågor och svar - FAQ

Frågor och svar om Allmogefönster

Allmogefönster sidohängt 2 luft 3 glas fönster

Vad är ett Allmogefönster ?

-Ett Allmogefönster är en typ av fönster som har en klassisk och rustik design. Dessa fönster är vanligtvis kittade och har spröjsar som delar upp glaset i mindre rutor. Allmogefönster är en populär stil för renoveringar och nybyggnationer där man vill ha en mer traditionell och rustik känsla. Priserna på allmogefönster varierar beroende på faktorer som fönstermodell, spröjsning, glas och storlek.

Var köper jag Allmogefönster ?

-Du kan köpa Allmogefönster direkt i vår webshop där hittar du prislista på allmogefönster. Du kan även höra av dig direkt till oss så hjälper vi dig med pris, mått och beställning.

Vad är skillnaden på Allmogefönster och Kulturfönster?

-Ingen, det är två olika namn på samma typ av fönster både Kulturfönster och Allmogefönster är en beteckning på nytillverkade fönster i gammal stil som tillverkas i trä. De har oftast spröjs och poster och smala karmar och bågar, ett traditionellt utseende på nya fönster så som de såg ut förr men med modern isolering. Både Allmogefönster och kulturfönster finns med 2 glas och 3 glas och även med aluminium på utsidan för skydd mot väder så du slipper måla.

Allmogefönster. Naturfönster tillverkar fönster i Allmogestil. Vackra Allmogefönster i din design.

Varför ska jag välja Allmogefönster?

-Allmogefönster har alltid varit populära för det passar våra hus i Sverige, med tunna karmar och bågar och utåtöppnade fönster. De är dessutom stilrena, enkla, eleganta och passar bra till äldre hus. De är också miljövänliga och energisnåla eftersom de är tillverkade av trä. Allmogefönster ger dig även lägre uppvärminigskostnader efter som de är så bra isolerade och sen bidrar de såklart till husets charm.

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg