Your Cart

Call us toll free: +1 789 2000

Free worldwide shipping on all orders over $50.00

treglas fönster

3 glas trippelglas

Vad är 3 glas trippelglas?

treglas fönster
treglas fönster

Trippelglas är ett fönster som har tre glasrutor åtskilda av argongas, vilket innebär att det har ett extra glaslager för att isolera ditt hem över dubbelglas. Detta extra lager gör det svårare för värmen att släppa ut, så att du enkelt kan hålla temperaturen i ditt hem.

Vad gör trippelglas 3 glas och hur fungerar det?

Luftspalterna i trippelglas är för små för att låta luften cirkulera och förhindrar därför värmeöverföring genom konvektion i fönstret. Eftersom argongasen är dålig ledare minskar den värmeförlusthastigheten genom fönstret. I utrymmet mellan glasrutorna kan argongasen förbättra den termiska prestandan genom att förhindra att värmen släpper ut, vilket eliminerar energispill.

Vilka är fördelarna med 3 glas fönster, trippelfönster?

  • Bättre brusreducering
  • Ditt hem blir varmare tack vare bättre värmeisolering
  • Minska ditt hems koldioxidavtryck med energieffektiva fönster
  • Minskar fönsterkondens från att uppstå
  • Tuffare glasrutor för att förbättra hemmets säkerhet
  • Tillför mervärde till ditt hem

Måste jag kompromissa med fönsterstilar?

Inte alls! Alla våra fönsterkarmar finns med enormt trippelglas, så att du kan njuta av valfri stil och material med extra effektivitet. Med kallare vintrar och stigande värmeräkningar blir du mer än tacksam för att du valde att uppgradera.

Vilka är de största fördelarna med trippelglas?

Förutom att det ger ett varmare hem under vintermånaderna, minskar trippelglas också energiräkningarna genom att förhindra värmeförlust. Efter att ha installerat trippelglas kommer du att märka en betydande skillnad i dina räkningar såväl som den totala komforten i ditt hem – särskilt under vintermånaderna.

Det betyder att du inte behöver nå termostaten. Faktum är att trippelglas är fem gånger effektivare än enkelglas – föreställ dig skillnaden som kan göra för ditt hem!

Vi strävar efter att minska våra utsläpp av växthusgaser till netto-noll och vi uppmuntras alla att minska U-värdena (värmeförlusten) i våra hem. Installera trippelglas och du känner inte behov av att vrida uppringningen på termostaten på samma sätt som du brukade, vilket ger stora besparingar på lång sikt.

Det är inte en exakt vetenskap, men ett fönster med en enda ruta har normalt ett U-värde på cirka 5 och dubbelglas har tidigare haft ett U-värde på cirka 3, även om tillverkningsframsteg har minskat antalet ytterligare. Nuvarande byggföreskrifter anger att alla nya installerade fönster ska ha ett U-värde på inte mindre än 1,6 W / m²K. Se även spröjsade fönster

Vilka andra fördelar kan trippelglas förutom energieffektivitet ge?

Förutom ett varmare hem kommer du också att märka ett tystare hem tack vare den ökade barriären mot utsidan – vilket betyder ett lugnare hem. Perfekt om du bor på en trafikerad väg eller i ett bebyggt område och perfekt för att få en god natts sömn. Vi tillverkar även isolerade uterum

Kan jag få trippelglasade dörrar i er fönstertillverkning ?

Du kan ha trippelglas i fönster, dörrar, tak och till och med en underbar glasvägg, men kom ihåg att den blir tyngre så att dina ramar måste vara tillräckligt starka för att rymma den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20-70% rabatt vid köp i webshop.

Eller besök vår Lagershop i Småland, titta, köp, hämta eller beställ på plats.
Inga mellanhänder, du köper direkt av Naturfönster.
Betala med kort/Swish i webshop vid beställning och få extra rabatt