Köpa fönster

Hur mäter man fönster?

mäta fönster fönstermått, hur mäterman fönster och dörrar

Mäta fönster: frågor och svar på hur man mäter fönster.

Hur tar man mått på fönster? Naturfönster förklarar hur du mäter fönster och dörrar.

-Enklast gör du det genom att mäta så mycket du ser av fönstret på karmen och så lägger du till 5 cm på varje sida så har du ett ungefärligt mått, detta kan du använda för att ta in pris på dina nya fönster och dörrar. När du sedan ska byta fönster och ska mäta exakt mått på dina fönster och dörrar då tar du försiktigt bort fodret (listerna runt fönster) så du blottlägger och ser karmen, mät exakt bredd och höjd på karmen. Detta mått ska du ange till oss för det är det såkallade exaktmåttet eller tillverkningsmåttet.

Vad är karmyttermått?

-Det är det mått som vi tillverkar ditt nya fönster i.

Vad är modulmått?

Det är måttet på ditt nya fönster i decimeter, med avdrag för 2 cm ställplats uppe och nere. Om du köper ett fönster med modulmått 10*10 så tillverkar vi det med karmyttermått eller exaktmått 98*98 cm.

mäta fönster fönstermått, hur mäterman fönster och dörrar

mäta fönster fönstermått, hur mäterman fönster och dörrar

Mått på fönster är inte så svårt som du ser, i alla fall inte att ta cirkamått för att få ett pris av oss på dina fönster. När fönstret sen ska monteras så ska den som monterar fönstret mäta det så det blir exakt rätt.

Mäta fönster, hur mäter man fönster? Instruktion för mätning och mått på fönster & dörrar.

Naturfönster tillverkar dina nya fönster i exakt de mått du vill. Vi tillverkar hållbara träfönster och aluminiumfönster, med eller utan spröjs. Vi har fönster i gammal stil eller mer moderna 3 glas fönster om det passar ditt hus bättre.

Att mäta fönster: Steg för steg guide hur du mäter fönster och dörrar

Mäta fönster hur tar man mått på fönster och dörrar

Mäta fönster hur tar man mått på fönster och dörrar

Att korrekt mäta fönster är avgörande för att säkerställa att man får rätt storlek när det är dags att köpa nya fönster. Att mäta fönster kan verka som en enkel uppgift, men det finns faktiskt flera faktorer att ta hänsyn till för att få exakta och korrekta mått. Naturfönster förklarar steg hur man mäter fönster på rätt sätt.

Först vilken typ av fönster ska du ha? Det finns olika typer av fönster, som till exempel skjutbara fönster, vridbara fönster, fasta fönster och sidohängda fönster. Det är viktigt att veta vilken typ av fönster man har innan man börjar mäta, kanske vill du ändra måttet lite när du ändå ska byta fönster?

Det nästa steget är att mäta bredden på fönstret. För att göra detta, mät fönstrets bredd längst ned, längst upp och på mitten. Använd den minsta av dessa tre mått för att vara säker på att fönstret kommer att passa ordentligt, detta gäller särskilt gamla hus där hålmått kan skilja lite.

Mät sedan höjjden. Mät fönstrets höjd längst till vänster, längst till höger och i mitten. Använd det minsta av dessa tre mått för att säkerställa att fönstret kommer att passa ordentligt.

När man har mätt både bredden och höjden är det viktigt att ta hänsyn till eventuella hinder som kan påverka installationen av det nya fönstret, såsom karmar, beslag och eventuella förskjutningar i väggen. Det är också viktigt att noggrant kontrollera och dubbelkolla måtten så att det inte blir några fel vid beställningen av det nya fönstret. Tänk på att tillverkningsmått, det mått du beställer av oss ska vara 2 cm mindre än hålmåttet i väggen.

Tänk på designval eller specialfunktioner man kan vilja ha för ditt nya fönster, såsom olika typer av glas eller materialval. Det är viktigt att du tar upp det med oss, när du beställer fönstret så att det blir exakt enligt dina önskemål.

Är du fortfarande osäker på hur man mäter fönster? Kontakta en snickare. Det är viktigt att det är den som ska installera fönstret som också mäter det. Olika snickare tänker lite olika och sätter olika, därför bör det vara samma person som mäter fönster som monterar fönstret.

 

 

 

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg