Glas och fönster fakta och information

information fönster dörrar

Glas och fönster, fakta: I en kommande serie av inlägg går vi igenom olika typer av glas som finns på marknaden av vilka den nya generationens lågemissionsglas sitter i Naturfönsters produkter.

SYRETSAD GLAS

Syraetsat glas är glas som har behandlats med en teknik som vanligtvis involverar fluorvätesyra. Syran appliceras på glaset endast på de specifika områden där glaset finns. Vanligtvis används en stencil för att säkerställa att syran inte sipprar in i andra delar av glaset. Denna etsningsprocess ger en mjukare och lättare att underhålla yta jämfört med sandblästring.
laminerat glas
Akustiska mellanlägg hänvisar till användningen av en speciell polyvinylbutyral (PVB) – en hartsbaserad plast – som plasten i laminerat glas, vilket ger ljudreducerande egenskaper i glaset. Akustiska mellanlägg kan hittas i fordon där laminerade vindrutor är standardfunktioner och laminerade sidorutor, även kallade sidor, har blivit vanligare på nya fordon. Fordon som har akustiska mellanlägg i vindrutan eller sidosidor sägs blockera mer yttre ljud än fordon som inte gör det, vilket borde erbjuda passagerarna en lugnare åktur.
Glasförankringssystem

fakta fönster och dörrar
fakta fönster

När det gäller glas och glasfönster finns förankringssystem i vissa säkerhetsglasrutor och fäster fönsterfilm på glaset eller på glasrutan. Förankringssystem kan våtglasas eller mekaniskt fästas. Ett vått glasfäste är där de tillverkade tätningarna på glaset avlägsnas och säkerhets- eller säkerhetsfönsterfilm appliceras hela vägen till glasets kant. Ett nytt tätningsmedel appliceras som håller filmen och glaset på plats i ramen. Ett mekaniskt fastsatt förankringssystem fäster fysiskt säkerhets- eller säkerhetsfilmen på ramen. Filmen appliceras på den inre ytan av glaset med ett överhäng som antingen skruvas fast i ramen eller som hålls på plats med ett ankare som är limmat på både glaset och ramen.
Glödgat glas
ANNEALERAT GLAS. Glas som får svalna med en naturlig hastighet under tillverkningsprocessen glödgas glas och bryts i stora delar efteråt när det går sönder. De större glasbitarna när de går sönder har ofta mycket skarpa kanter och kan orsaka betydande skador på människor eller skador på egendom i närheten.

aluminiumfönster

vikpartier

Arkitektoniskt glas:
ARKITEKTURGLAS Allt glas som används i byggnader, både bostäder och kommersiella, som en del av designen är arkitektoniskt glas. Den vanligaste användningen av arkitektoniskt glas är fönster och dörrar, men frasen gäller även för glasväggar, byggnadsfasader och spandrelglas vridfönster

Lågemissionsglas eller termiska glas, vilket egentligen är metalliserade glas, har en mycket tunn reflekterande beläggning som fungerar som en skärm eller ett filter för att ta bort de flesta av solens (infraröda) solstrålar samtidigt som synligt ljus passerar genom glaset. Beläggningen, som appliceras under glaslamineringsprocessen, är avsedd att minska strålningsvärme som överförs till huset genom vindrutan. termiska glas kan avbryta eller blockera radardetektorer, vägtrafikpass och den skyddar även mot radiovågor och strålning och har nu områden som lämnas obehandlade för att förhindra blockering av enheter.
MARKIS
En markis är ett arkitektoniskt tillägg av tyg, aluminium, vinyl eller till och med trä som sträcker sig utåt från en byggnad som ger åtminstone skugga och ibland skydd mot nederbörd. Markiser kan vara stillastående eller infällbara och skiljer sig från baldakiner på grund av deras brist på kolonnstöd. Markiser är i allmänhet gjorda av inramning som fäster vid byggnaden utan ytterligare stöd.

för Priser på fönster och dörrar se vår webshop

Denna webbplats använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.