fönster spröjs, spröjs, spröjs fönster

Spröjsade fönster kulturfönster allmogefönster traditionsfönster

Fönster med spröjs Naturfönster tillverkar spröjsade fönster

SPRÖJSADE FÖNSTER

Det är du som designar dina spröjsade fönster som kund hos Naturfönster och det är vi som tillverkar dom mot din beställning med dina idéer och ritningar så att dina fönster ska passa ditt hus. Högsta kvalitet är en självklarhet. Hos oss levereras moderna 3 glas fönster eller kulturfönster och även kopplade fönster 2+1. Aluminiumbeklädnad kan ordnas på alla våra spröjsade fönster på utsidan för minimalt underhåll.

Fönster med spröjs: Naturfönster tillverkar spröjsade fönster, vackra fönster med spröjsning i trä.

Alla våra spröjsade fönster tillverkas med stor precision och hantverk och vi garanterar högsta kvalitet. Våra spröjs finns både som fasta (så kallade “äkta spröjs”) och löstagbara (så kallade “fuskspröjs”).

 

Olika typer av spröjs att välja på för fönster och dörrar

  • Äkta spröjs. Naturfönsters äkta spröjs är utanpåliggande med distans mellan glasen. “Wienerspröjs” kallas de ofta för. att de är äkta är just fördelen, både invändigt och utvändigt har de en träspröjs på glaset med en aluminiumdistans mellan glasen. Den lite mer gammaldags charmen på fönstret förhöjs. Äkta spröjs på Kulturfönster, Allmogefönster och Traditionsfönster rekomenderas av oss på Naturfönster.

 

  • Naturfönsters Löstagbara spröjs är spröjs som är smidiga att putsa. “Naturspröjs” kallar vi dem också. Att du kan byta utseende på ditt fönster och hus är en annan stor fördel. Ifall du tröttnar på spröjsen går det enkelt att bara ta bort dom, och så sätter du dit dom ifall andan skulle falla på.

 

  • Spröjs 2+1 kopplade fönster: Kopplade fönster tillverkas också hos oss och att välja spröjs på dessa är att varmt rekommenderar för att få det gamla utseendet på dina fönster. För att passa äldre hus så är spröjsen på ytterglaset och dubbla spröjs insida och utsida. Det dubbla glaset invändigt är utan spröjs.

 

  • Genomgående spröjs, glasavdelande.Genomgånde spröjs på fönster kan ge en vacker touch. Naturfönster kan tillverka fönster både med genomgående post (vilket är bredare än spröjs) och med glasavdelande spröjs. Det enda är att fönstret får sämre u-värde och  isolervärde och det tar ljusinsläpp.

 

 

  • SZR som aluminiumspröjs kallas, ligger mellan glasen. Fördelen är att det bara blir en glasyta att putsa, den stora nackdelen är att fönstret får sämre uvärde eftersom aluminiumet kyler glaset. En ökad risk för gassläpp i glaskasetten blir också ett faktum. Aluminiumspröjs erbjuds endast mot förfrågan och vi ger ingen utökad glasgaranti för aluminiumspröjs mellan glasen.

 

Naturfönster säljer fönster i större delen av Sverige.

 

Se våra distrikt.

Fönster Kalmar

Fönster Karlskrona

Fönster Kristianstad

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg