På Naturfönster vill vi använda naturliga råmaterial, helst utan några lösningsmedel. Därför är vi riktigt stolta över vår serie av ädelträ fönster & dörrar skjutdörrar vikdörrar i Lärk eller Ceder. Väljer du fönster och dörrar i Lärkträ eller Cederträ så kan du få trärena fönster utan målning, omålade träfönster.

Naturfönster: Fönster dörrar Teak Mahogny Teak Lärk. Även skjutdörrar skjutpartier i ädelträ.

Betsade fönster är ett populärt val när man inte vill ha målning, det passar alldeles utmärkt på våra allmogefönster. Då kan du se de natrliga ådringarna och känna det levande materialet trä på ett helt annat sätt om du väljer målade fönster.


Ädelträfönster ek ceder lärk fönster ädelträ

Ädelträfönster ek ceder lärk fönster ädelträ

Ädelträfönster ek ceder lärk Omålade Oljade Laserade med Lasyr eller pigmenterade fönster dörrar fakta & information.

Sibirisk lärk är ett vackert och tåligt virke med naturligt motståndskraft mot röta genom sina egenskaper passar det mycket bra till fönster och dörrar. Du kan olja dem eller om du låter de vara obehandlade så får de en med tiden vacker silverfärgad nyans. Lärkfönster passar mycket bra som laserade eller betsade.

Naturfönster kan ge dig riktigt vackra naturliga Lärkfönster. Lärk är ett barrträd som växer i Sibirien, trät har hög densitet cirka 35% högre än hos furu, dessutom växer det långsamt och har högt innehåll av kåda och garvsyra, vilket ger den både en vacker färg och en bra naturlig impregnering.

Fönster och dörrar i Lärkträ och Cederträ Lärk

Som en del av Naturfönsters hållbarhetsarbete har vi tagit fram en serie fönster och dörrar i Lärkträ och Cederträ Lärk är på grund av sin slitstyrka och motståndskraft mot röta, väder och vind ett av de bästa träslagen för utomhusmiljö. Lärk används ibland just på husfasader och som trall ofta obehandlat. Cederträ är ännu bättre naturligt impregnerad och ska du ha obehandlade fönster, eller Trärena Omålade Oljade Laserade med Lasyr eller pigmenterade fönster och dörrar, då ska du välja Ceder.

Ädelträfönster ek ceder lärk fönster ädelträ

Ädelträfönster ek ceder lärk fönster ädelträ

Fönster och dörrar av Lärk är miljövänliga

Både Cederträ Lärkträ passar bra till fönstertillverkning men har av någon anledning glömts bort och framförallt inte varit populärt i Sverige, där träfönster av Furu är 99% av marknaden. Men med en ny typ av arkitektur och med en ny generation arkitekter har den hittat tillbaka och vinner nu snabbt mark. Fönster och dörrar av Lärk är miljövänliga, ekologiska och vackra. Därför är vi stolta att kunna erbjuda dig det. Ceder har använts i tusentals år av båtbyggare just för sin naturliga impregnering och skydd mot röta och saltvatten.

Se även

Ytterdörrar

vikdörrar

Vridfönster

Underhållsfria fönster

Både Lärk och Ceder har ett naturligt svamp- och rötskydd (thujapliciner och thujacider) Lärk kan därför avlasta miljön genom att vi slipper tillsätta lösningsmedel och impregnering. Ska du ha trärena fönster så rekommenderar är våra Cederfönster och dörrar som är ett mycket bra alternativ. Även för skjutpartier och vikpartier så är både Ceder och Lärk mycket bra om du vill ha Trärena Omålade Oljade Laserade med Lasyr eller pigmenterade dörrar.

Antingen låter du dina fönster och dörrar vara obehandlade och då antar de först en silvernyans som sen övergår i grått. Eller så oljar du dina träfönster med pigmenterad träolja, fråga i din färgaffär vad du ska välja. Bets är också mycket populärt.
Rengör Lärkfönster och Cederfönster gör du bäst med såpa och vatten. Inga lösningsmedel.

Köper du fönter & dörrar i Ceder och Lärk av Naturfönster så
1. Gör du ett riktigt bra miljöval och köper riktigt hållbara fönster.
2. Får du vackra naturliga fönster som du antingen obehandlade låter nötas av väder och vind och då kommer de hålla cirka 50 år. Eller så

oljar du dem och njuter av att ha trärena fönster & dörrar, unika fönster som ingen annan har. Nyhet, nu kan du beställa pvc-fönster med Laminat som ser ut som ädelträfönster.

Våra fönster & dörrar i Lärkträ är mycket uppskattade av arkitekter, men blir mer och mer vanliga även till privatpersoner.