allmogefönster, fönster, fönster spröjs, kopplade fönster, kulturfönster, spröjs, spröjs fönster

Fina spröjs på Naturfönster

Energifönster rött med spröjs

Spröjsade fönster med fina spröjs.

Spröjs – trä och kompositfönster Alla våra fönster finns med spröjs, men alla har små variationer i stil och bredd. Här visar vi så många alternativ vi kan. Förhoppningsvis finns det åtminstone en som du verkligen gillar. Allmänt – en mycket kort sammanfattning Våra tunnare stänger är mellan 24-31 mm tjocka och kan göras i antingen en modern kantig stil eller kan ges ett mer traditionellt gjutet och avsmalnande utseende . Alla dessa tunna stänger separerar inte glasenheten fysiskt. En fuskspröjs är placerad i själva glasenheten – vilket ger intrycket att glasen är separerade. Trä- och aluminiumstängerna fästs sedan på glasytan. Detta är wienerspröjs och hur vi rekommenderar att spröjs görs.: det är den bästa vägen för att bibehålla fönstrets lufttäthet och isoleringsegenskaper. Å andra sidan kräver vissa projekt en tjockare bar. Dessa separerar glaset fysiskt, och de är gjorda upp till 64 mm breda. Liknande. du kan välja en mer modern eller traditionell design. Denna stil är mer populär inom dörrar eller andra större glasytor. Att inkludera dem på mindre fönster kan se obalanserat ut. Som du kan förvänta dig kommer att välja ett fönster som endast är av trä resultera i träspröjs. Och att välja ett aluminiumklädd träfönster innebär att få aluminiumspröjs och timmerinteriören kommer att ha träspröjs.

Tunna traditionella glasstänger , äkta spröjs som på allmogefönster

Förmodligen den mest populära typen av bar. Vi blir ofta ombedda att replikera ett mer klassiskt utseende när vi arbetar på landsbygden, och denna barstil är perfekt.

Exteriören varierar något för varje produkt, men insidan förblir konsekvent: 25 mm bred och krökt, formgjutet trä som matchar ramens färg eller finish.

För exteriören erbjuder vi en något konvex 45 graders vinkel som avsmalnar till en punkt till runt 65 grader som visar ett spår. Spåret är helt enkelt en tillbakablick till hur en dansk fönsterbar traditionellt skulle ha glaserats.

 

Inuti själva glasenheten kommer distanslisten att matcha färgen på ramens distansbalk. Beroende på produktvalet kommer detta att vara antingen svart eller mycket ljusgrå (nästan vit). Den enda mycket mindre skillnaden är att distansen för glasningen normalt är lite tunnare på djupet, men det märks knappt.

Våra mest populära moderna spöjs är relativt platta, med 90 grader både in- och utvändigt. Beroende på produkt är bredden antingen 24 mm, 25 mm eller 31 mm. Och spåret på den yttre stången finns på vissa produkter.

 

Även om detta är en modernare design, kan den fungera lika bra med en äldre fastighet. De kan till och med matcha en naturlig träfinish på interiören för att driva vidare mot en traditionell stil.

 

Att säga att denna plattare, mer rätvinkliga stil är mer “modern” är uppenbarligen öppet för diskussion. Intressant nog kan vi ha kunder som hade bott i Tyskland i många år; de kände att denna barstil faktiskt var den mer traditionella av stilarna.

 

Det viktigaste är att det är därför det finns så många alternativ att välja mellan – alla har sin egen uppfattning om hur de vill att deras fönster ska se ut. Vi strävar efter att ha det perfekta alternativet för alla.

Inte en vanlig begäran, men mycket användbar i områden där dessa krävs av lokala myndigheter för att matcha de omgivande fastigheterna. Ibland kallade fuskspröjs, de finns endast i vitt.

 

Dessa spröjs är endast placerade i glasenheten. Till skillnad från astragal barer är dessa designade för att ha ett helt färdigt utseende utan att fästa några fysiska barer på utsidan av glaset.

spröjs blockerar mindre naturligt ljus. Detta beror på att – och detta blir mer uppenbart när du tittar på dem från en vinkel – kan du se mycket mer förbi ribban än vad du skulle göra med en astragal på fullt djup. Och eftersom det används mindre material och mindre produktionstid behövs, är de billigare att producera.

se även

källarfönster

fasta fönster

Dessutom, om rengöring av fönster är ett jobb som du skulle vilja göra enklare, kan det vara irriterande att städa runt astragal barer. Men georgiska barer kommer inte att vara i vägen när du rengör glaset – något mindre frustration.

Större glaslister – modernt och traditionellt

Större enheter ser ofta mycket bättre ut med tjockare stänger. Skulle du till exempel kunna föreställa dig att den horisontella klyftan halvvägs ner i en glasdörr är 25 mm tjock? Vi tror att detta skulle se ganska obalanserat ut.

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg