dörr, Dörrar

balkongdörr balkongdörrar

balkongdörr balkongdörrar

Balkongdörr balkongdörrar hållbara i trä eller aluminium

Att välja dina nya dörrar och fönster kan vara en knepig uppgift. Det finns så många aspekter att tänka på som design, storlek, färg och kostnad. Utöver detta finns också miljöaspekten att tänka på. Med växande oro kring vår planet och hur vi kan göra mer hållbara val kan detta vara en viktig del av ditt slutgiltiga beslut. Du kanske undrar: trä, aluminium eller komposit, vilket material är det mest hållbara fönster och miljövänliga?

balkongdörr balkongdörrar

Som ett hållbart företag är vi mycket medvetna om att vi erbjuder produkter som är miljövänliga och högpresterande. Så, låt oss bryta ner det. Är trädörrar och fönster hållbara / miljövänliga? Timmer är till sin natur en fantastisk isolator och därför redan ett utmärkt val när det gäller att minska ditt koldioxidavtryck runt hemmet – men är det vinnande miljövänliga alternativet? Nyckeln till att köpa hållbart virke är att börja med uppgifterna – bara för att ett fönster eller en dörr är gjord av timmer ger det inte automatiskt ett godkännande. Det handlar helt om hur träet har hämtats. Vi vill främja ansvarsfullt skogsbruk runt om i världen, vilket säkerställer att de högsta miljönormerna uppfylls, så när du ser produkter märkta med den distinkta FSC -logotypen kan du vara säker med vetskapen om att du stöder världens skogar! Träets termiska prestanda gör det också till ett överlägset alternativ för dem som vill välja hållbara och miljövänliga dörrar och fönster, och du kan förvänta dig låga U-värden på cirka 1,2 W / m². Orolig för underhåll? Timmer har kommit långt och tack vare ny teknik är underhållet av våra timmerdörrar och fönster inte det som det brukade vara. Våra mikroporösa färger och fläckar undviker flagning, vilket gör timmer till ett fantastiskt lågt underhåll OCH miljövänligt val. Varför inte kolla in vårt certifierade sortiment av träprodukter? Är aluminiumdörrar och fönster hållbara / miljövänliga? Som fönstertillverkare är Naturfönster måna om det. Om du inte helt säljs på ekofördelarna med timmer (kanske inte matchar din estetik) kan du överväga aluminium till dina dörrar och fönster. Det finns en allmän antagande att metaller inte är ett miljövänligt material, men detta är inte nödvändigtvis fallet! Aluminium är i själva verket en av de mest miljövänliga metallerna, varför det ofta kallas ”grön metall”, eftersom det är 100% återvinningsbart. Balkongdörr balkongdörrar går att återvinna men det bryts inte ner. Detta sparar en enorm mängd energi och resurser som annars krävs för att producera aluminium från råvaror. Det finns också en vanlig missuppfattning att aluminium inte är en bra isolator, och även om detta kan ha varit fallet tidigare, tack vare dagens teknik är aluminium nu där uppe när det gäller prestanda. Alumininium – mot Balkongdörr balkongdörrar, Förutom att vara helt återvinningsbart håller aluminium (som timmer) U-värdena låga och håller värmen bra – ju mer värme som hålls inne, desto mindre beroende av centralvärme, vilket i sin tur minskar vårt koldioxidavtryck.

Balkongdörr balkongdörrar som fönster

Är kompositdörrar och fönster hållbara / miljövänliga? Och sist men inte minst, vi har det bästa från båda världar med komposit / alu-klädda dörrar och fönster. Ursprungligen designad och tillverkad i Danmark för de hårda vinterklimaten i Skandinavien, kan det här vara det perfekta alternativet för dig om du slits mellan aluminium och trä. Med inredning i barrträ, meranti eller ek och ett lågt underhåll av aluminium, kan du njuta av träets termiska prestanda, värme och hållbara egenskaper, tillsammans med den moderna estetiken och hållbarheten hos aluminium. Det är en vinn-vinn! Se vårt sortiment av aluminium- och kompositdörrar och fönster! Vilket material är det mest miljövänliga och hållbara? Även om det kan hävdas att trä med hållbart ursprung fortfarande är mästaren när det gäller miljövänliga material, måste det sägas att aluminium och komposit / alu-klädda på grund av innovativa återvinningsmetoder också är bra ‘gröna’ alternativ när det kommer att välja ett material för dina dörrar och fönster. Kom ihåg att det är viktigt att välja ett lämpligt och ansvarsfullt material, men se till att också kontrollera uppgifterna för företaget du köper från. Här på Naturfönster stöder vi hållbarhet och en grönare planet! Se även

dubbeldörr

fönsterdörr

Om Naturfönster

Naturfönster: Natur fönster & dörrbyggeri AB. Tillverkar och säljer hållbara fönster, dörrar, fasadpartier, skjutpartier. Fabriksförsäljning direkt till kund.

Relaterade inlägg