Fönster i fri form: Naturfönster: tillverkning av specialfönster och specialdörrar i trä och trä/aluminium, fakta

YouTube video

Vi tillverkar hållbara fönster och dörrar i trä och trä-aluminium i alla storlekar och färger, med spröjs eller utan spröjsning. Fönster i fria former innebär att du väljer måtten själv. Vi tillverkar trekantiga, femkantiga, sexkatiga, oktagoner, runda och halvrunda i alla mått. Du designar själv. Samma gäller om du vill ha vikdörr eller skjutdörr

fönster i fri form
fönster fri form

Vi finns i Lenhovda i Småland och tillverkar Kulturfönster, Allmogefönster, Traditionsfönster, Kopplade fönster 2+1. Även vridfönster, skjutdörrar, vikdörrar, fönsterdörrar, parfönsterdörrar, skjutpartier, vikpartier.

Hos Naturfönster är det du som är designer och vi tillverkar dina nya specialfönster och specialdörrar precis så som du vill ha dem i exakta mått och med den färg du önskar. Tillverkning av 1 luft fönster, 2 luft fönster, 3 luft fönster, 4 luft fönster eller så kallade Flaggfönster eller Flaggpost fönster.

Fönster i fria former
fönsteri fria former

Fönster fria former

Vi tillverkar även specialfönster i andra träslag, Ekfönster, fönster i , Lärk, Cederträ, även vackra kombinerade träslag Ek/Körsbär, Ek/Bok, Lind/Furu. Även dörrar, skjutdörrar, vikdörrar i dessa träslag.
Specialfönster så som: Enluftfönster, tvåluftfönster, treluftfönster, fyrluftfönster kan tillverkas i furu, Ekasklärkcederträ eller kominerat träslag, ek/körsbär, ek/bok, lind/furu med eller utan aluminium. Du kan få dina nya fönster i alla NCS-färger, alla RAL-färger, vit färg NCS S 0502-Y är standard andra färger är tillval.

Ek ask lärk cederträ, kominerat trä, ek/körsbär, ek/bok, lind/furu
träfönster i Ek ask lärk cederträ, kominerat trä, ek/körsbär, ek/bok, lind/furu

Naturfönster har även fönstertillverkning av specialfönster och dörrar i fria former. Runda och halvrunda fönster både fasta och öppningsbara är populära och vi är en av få fönstertillverkare som har trä och aluminiumfönster i runda och halvrunda former.

Traditon fri form smala tunna karmar bågar
Traditon fri form smala tunna karmar bågar
Gavelfönster smala tunna karmar bågar
Gavelfönster smala tunna karmar bågar

Specialfönster tillverkar vi med alla typer av spröjs. Spröjs finns som fasta på både insida och utsida glaset med aluminiumdistans mellan glasen så kallade Duplex eller Wienerspröjs, eller äkta spröjs. Vanligast på standardfönter är löstagbara spröjs som sitter utvändigt. På specialfönster är äkta spröjs eller spröjs i aluminium som sitter mellan glasen vanligast.
Fönstertillverkaren Naturfönster tillverkar 2 glas fönster, 3 glas fönster och som en av få fönstertillverkare 2+1 glas, så kallade kopplade fönster. Kopplade fönster har 2 glas energiglaskasett samt ett enkelglas. Vanligt på kopplade fönster är med äkta spröjs. Spröjsen på Kopplade fönster är glasavdelande äkta.

Webshop fönster & dörrar Spröjsade fönster

Att välja nya fönster i fri form och dörrar till sitt hus kan vara ett digert arbete. Naturfönster är fönstertillverkaren som ger dig hållbara fönster och dörrar, med mycket stor valfrihet vad gäller typ, storlek, färg och personlig uformning med spröjs och poster. VI har bra priser eftersom vi säljer allt själva, har inga lager utan allt vi tillverkar är kundorderstyrt. VI har också ärliga priser utan fantasirabatter eller andra typer av eggande erbjudanden. Vi är fönstertillverkaren som har justa priser direkt i får webshop/fabriksförsäljning. Rätt pris direkt. Se även info om

Fakta om fönster

Fönster frågor och svar

Omålade obehandlade fönster och dörrar

Våra kunder är främst byggföretag, hustillverkare, arkitekter och fastighetsägare, men sedan en tid tillbaka har vi även försäljning av fönster till privatpersoner via vår webshop fönster och dörrar.