Lärk lärkfönster fönster lärkträ sibirisk lärk – På Naturfönster vill vi använda naturliga råmaterial, helst utan några lösningsmedel. Därför är vi riktigt stolta över vår serie fönster & dörrar av Lärk, Lärkfönster i Sibirisk Lärk.

lärkfönster dörrar från lärkträ träfönster i lärk Naturfönster

lärkfönster dörrar från lärkträ träfönster i lärk Naturfönster

Lärk – Naturfönster tillverkar fönster & dörrar i Lärkträ, Sibirisk lärk

Sibirisk lärk är ett vackert och tåligt virke med naturligt motståndskraft mot röta genom sina egenskaper passar det mycket bra till fönster och dörrar. Du kan olja dem eller om du låter de vara obehandlade så får de en med tiden vacker silverfärgad nyans. Lärkfönster passar mycket bra som laserade eller betsade.

Naturfönster kan ge dig riktigt vackra naturliga Lärkfönster. Lärk är ett barrträd som växer i Sibirien, trät har hög densitet cirka 35% högre än hos furu, dessutom växer det långsamt och har högt innehåll av kåda och garvsyra, vilket ger den både en vacker färg och en bra naturlig impregnering.

lärkfönster dörrar från lärkträ träfönster i lärk Naturfönster

lärkfönster dörrar från lärkträ träfönster i lärk Naturfönster

Som en del av Naturfönsters hållbarhetsarbete har vi tagit fram en serie fönster och dörrar i Lärk. Lärk är på grund av sin slitstyrka och motståndskraft mot röta, väder och vind ett av de bästa träslagen för utomhusmiljö. Lärk används ibland just på husfasader och som trall ofta obehandlat.

Lärkträ passar bra till fönstertillverkning men har av någon anledning glömts bort och framförallt inte varit populärt i Sverige, där träfönster av Furu är 99% av marknaden. Men med en ny typ av arkitektur och med en ny generation arkitekter har den hittat tillbaka och vinner nu snabbt mark. Fönster och dörrar av Lärk är miljövänliga, ekologiska och vackra. Därför är vi stolta att kunna erbjuda dig det. Naturfönster har även ekfönster och andra ädelträslag.

Lärkfönster – Hållbara, Naturliga träfönster av lärk

Lärk har ett naturligt svamp- och rötskydd (thujapliciner och thujacider) Lärk kan därför avlasta miljön genom att vi slipper tillsätta lösningsmedel och impregnering. Ska du ha trärena fönster så rekommenderar är våra Lärkfönster och dörrar ett mycket bra alternativ.

Antingen låter du dina fönster och dörrar vara obehandlade och då antar de först en silvernyans som sen övergår i grått. Eller så oljar du dina träfönster med pigmenterad träolja, fråga i din färgaffär vad du ska välja. Bets är också mycket populärt.

Rengör Lärkfönster gör du bäst med såpa och vatten. Inga lösningsmedel.

Köper du fönter & dörrar i Lärk av Naturfönster så

  1. Gör du ett riktigt bra miljöval och köper riktigt hållbara fönster.
  2. Får du vackra naturliga fönster som du antingen obehandlade låter nötas av väder och vind och då kommer de hålla cirka 50 år. Eller så oljar du dem och njuter av att ha trärena fönster & dörrar, unika fönster som ingen annan har.

Våra fönster & dörrar i Lärkträ är mycket uppskattade av arkitekter, men blir mer och mer vanliga även till privatpersoner.

Välkommen att kontakta oss priser

CEDER – Naturfönster tillverkar fönster & dörrar i cederträ

På Naturfönster vill vi använda naturliga råmaterial, helst utan några lösningsmedel. Därför är vi riktigt stolta över vår serie fönster & dörrar av Ceder.

Som en del av Naturfönsters hållbarhetsarbete har vi tagit fram en serie fönster och dörrar i Ceder. Ceder är på grund av sin slitstyrka och motståndskraft mot röta, väder och vind troligen det bästa träslaget för utomhusmiljö. Cederträ används ibland just på husfasader och ofta obehandlat.

Fönster & dörrar i Lärkträ

Ceder har en karraktäristiskt utseende med tydliga årsringar, samt en speciell aromatisk doft. Fönster av Ceder är det absolut slitstarkaste och mest rötskyddande fönter du kan få. Det passar extra bra i utsatta områden så som kusts och vid sjöar. Obehandlat Ceder blir vackert grått med tiden.

Cederträ är ett mycket gammalt material i husbyggnation, men har av någon anledning glömts bort och framförallt inte varit populärt i Sverige, där träfönster av Furu är 99% av marknaden. Men med en ny typ av arkitektur och med en ny generation arkitekter har den hittat tillbaka och vinner nu snabbt mark. Fönster och dörrar av Ceder är miljövänliga, ekologiska och vackra.

Ceder – Hållbara, Naturliga träfönster.

Ceder har ett naturligt svamp- och rötskydd (thujapliciner och thujacider) vilket inte minst båtbyggare känt till i tusentals år. Ceder kan därför avlasta miljön genom att vi slipper tillsätta lösningsmedel och impregnering. Ska du ha trärena fönster så rekommenderar vi absolut våra Cederfönster och Cederdörrar

Antingen låter du dina fönster och dörrar vara obehandlade och då antar de först en silvernyans som sen övergår i grått. Eller så oljar du dina träfönster med pigmenterad träolja, fråga i din färgaffär vad du ska välja.

Cederfönster med bästa isolering

Cederfönster med bästa isolering. Eftersom Ceder ha låg densitet har det en mycket god värmeisoleringsförmåga. Dessutom är trät mycket stabilt och behåller form bättre än furu. Därmed är rörelser i träet efter fukt/torka kyla/värme mindre än mot vanliga fönster och dörrar.

Rengör cederträ gör du bäst med såpa och vatten. Inga lösningsmedel.

Köper du fönter & dörrar i Ceder av Naturfönster så

  1. Gör du ett riktigt bra miljöval och köper riktigt hållbara fönster.
  2. Får du vackra naturliga fönster som du antingen obehandlade låter nötas av väder och vind och då kommer de hålla cirka 50 år. Eller så oljar du dem och njuter av att ha trärena fönster & dörrar, unika fönster som ingen annan har.

Naturfönster tillverkar även Ytterdörrar, se

Grå Ytterdörr

Brun dörr

ceder fönster dörrar från cederträ träfönster

http://woocommerce-576435-1864163.cloudwaysapps.com/fonster-fonstret/fonster-och-dorrar-i-ek-ask-lark-cedertra-kominerat-tra-ek-korsbak-ek-bok-priser

http://woocommerce-576435-1864163.cloudwaysapps.com/fonster-fonstret/fonster-och-dorrar-i-ek-ask-lark-cedertra-kominerat-tra-ek-korsbak-ek-bok-priser/

från Naturfönster

Fönster och dörrar i Ceder Cederträ naturliga

Pris 2 luft pvc-fönster

2 luft pvc-fönster, Naturfönster Cirkulär