Naturfönster tillverkar fönster och dörrar i Ceder. i 3 glas med bästa isolering och kvalitet.

Cederträ är ett bortglömt material som används i husbyggnation i tusentals år. Det är extra populärt hos båtbyggare på grund av den höga naturliga rötskyddsförmågan. Som ett led av Naturfönsters hållbarhetsarbete och vår strävan att tillverka fönster och dörrar i naturliga material utan lösningsmedel är vi därför extra stolta över vår serie fönster och dörrar av Cederträ.

Ceder fönster dörrar från cederträ träfönster:  Naturfönster.

Hos Naturfönster är du designer och vi tillverkar exakt till ditt hus. Ekfönster, igår, idag, imorgon. I gammal stil eller modern.

NYHET: Nu kan vi även tillverka fönster i andra träslag mot förfrågan. Du kan beställa dina nya fönster och dörrar i träslagen: Ek  ask  lärk  cederträ eller kominerat träslag, ek/körsbär, ek/bok, lind/furu

Välkommen att kontakta oss priser

ceder fönster dörrar från cederträ träfönster

från Naturfönster

Fönster och dörrar i Ceder Cederträ naturliga hållbara träfönster

från Naturfönster

CEDER – Naturfönster tillverkar fönster & dörrar i cederträ

På Naturfönster vill vi använda naturliga råmaterial, helst utan några lösningsmedel. Därför är vi riktigt stolta över vår serie fönster & dörrar av Ceder.

Som en del av Naturfönsters hållbarhetsarbete har vi tagit fram en serie fönster och dörrar i Ceder. Ceder är på grund av sin slitstyrka och motståndskraft mot röta, väder och vind troligen det bästa träslaget för utomhusmiljö. Cederträ används ibland just på husfasader och ofta obehandlat. Ceder har en karraktäristiskt utseende med tydliga årsringar, samt en speciell aromatisk doft. Fönster av Ceder är det absolut slitstarkaste och mest rötskyddande fönter du kan få. Det passar extra bra i utsatta områden så som kusts och vid sjöar. Obehandlat Ceder blir vackert grått med tiden.

Cederträ är ett mycket gammalt material i husbyggnation, men har av någon anledning glömts bort och framförallt inte varit populärt i Sverige, där träfönster av Furu är 99% av marknaden. Men med en ny typ av arkitektur och med en ny generation arkitekter har den hittat tillbaka och vinner nu snabbt mark. Fönster och dörrar av Ceder är miljövänliga, ekologiska och vackra.

Ceder – Hållbara, Naturliga träfönster.

Ceder har ett naturligt svamp- och rötskydd (thujapliciner och thujacider) vilket inte minst båtbyggare känt till i tusentals år. Ceder kan därför avlasta miljön genom att vi slipper tillsätta lösningsmedel och impregnering. Ska du ha trärena fönster så rekommenderar vi absolut våra Cederfönster och Cederdörrar

Antingen låter du dina fönster och dörrar vara obehandlade och då antar de först en silvernyans som sen övergår i grått. Eller så oljar du dina träfönster med pigmenterad träolja, fråga i din färgaffär vad du ska välja.

Cederfönster med bästa isolering. Eftersom Ceder ha låg densitet har det en mycket god värmeisoleringsförmåga. Dessutom är trät mycket stabilt och behåller form bättre än furu. Därmed är rörelser i träet efter fukt/torka kyla/värme mindre än mot vanliga fönster och dörrar.

Rengör cederträ gör du bäst med såpa och vatten. Inga lösningsmedel.

Köper du fönter & dörrar i Ceder av Naturfönster så

  1. Gör du ett riktigt bra miljöval och köper riktigt hållbara fönster.
  2. Får du vackra naturliga fönster som du antingen obehandlade låter nötas av väder och vind och då kommer de hålla cirka 50 år. Eller så oljar du dem och njuter av att ha trärena fönster & dörrar, unika fönster som ingen annan har.

Våra fönster & dörrar i Cederträ är mycket uppskattade av arkitekter, men blir mer och mer vanliga även till privatpersoner.

Naturfönster tillverkar även vackra Ytterdörrar, se

Omålad dörr

Ockragul dörr