Your Cart

Call us toll free: +1 789 2000

Free worldwide shipping on all orders over $50.00

pvc fönsters fördelar, bra eller dåligt?

Vilka är fördelarna med PVC-Fönster?

 

 PVC-fönster är nummer ett i energieffektivitet

pvcfönster
pvcfönster

 

Fönstrets ram har en avgörande roll för att främja energi och kostnadseffektiv värmeisolering. Fönsterprofiler av PVC gör toppmärken jämfört med fönster i aluminium eller trä. De har bättre isoleringsvärden och kan minska energi- och uppvärmningskostnaderna. Det finns en särskilt hög energibesparingspotential vid användning av PVC-fönsterramar i passivhusstandarden. Idag kan passivhusfönster tillverkas effektivt och kostnadseffektivt med hjälp av toppmoderna PVC-profiler och det nu ganska vanliga trippelglaset.

 

PVC-fönster har ett mycket bra kostnads-nyttoförhållande

 

PVC-fönster erbjuder tydliga kostnadsfördelar, både vid upphandling och under hela livscykeln. Trästomme är ungefär 20-30% dyrare än PVC-profiler och aluminiumfönster kostar 30% mer, vilket representerar det dyraste alternativet. Baserat på den höga energibesparingspotentialen och minimala underhåll under hela livslängden på mer än 50 år sparas också kostnader på lång sikt.

 

 PVC-fönster är lätta att sköta

 

PVC-fönster av hög kvalitet är extremt lätta att ta hand om och kräver minimalt underhåll. Träfönster, å andra sidan, måste glaseras ungefär vartannat år och målas vart femte år. Toppmodern PVC-granulat är extremt motståndskraftig mot väderförhållanden och lätt. För att rengöra fönsterkarmarna är allt du behöver diskmedel på grund av de lättskötta egenskaperna hos de släta profilytorna. Du hittar mer information om skötsel av PVC-fönster på vår infosida Tips om skötsel av PVC-fönster.

 

 PVC-fönster är anmärkningsvärt hållbara

 

Till skillnad från fönster av trä har PVC-fönster en särskilt lång livslängd.

Höga kvalitetsfönster sticker ut med sin distorsionsmotstånd och höga funktionsnivå i åratal. Baserat på deras långa livslängd på minst 50 år är PVC-fönster en utmärkt investering, även när det gäller att bibehålla en fastighets värde., se även kompositfönster

 

PVC-fönster har en utmärkt miljöbalans

 

PVC-fönster är 100% återvinningsbara och därför resursbesparande. 40% av alla gas- och oljereserver i världen används för uppvärmning och för att leverera energi till byggnader, medan bara 4% går till produktion av plast, varav bara 1% används för PVC. Förutom att det är återvinningsbart hjälper hållbarhet och låga nivåer av föroreningar vid tillverkning av PVC-profiler att skapa en utmärkt miljöbalans och bidra till att skydda miljön. PVC-fönster håller mycket längre än träfönster och förbrukar betydligt mindre energi under tillverkningsprocessen. Se även våra vackra Allmogefönster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20-70% rabatt vid köp i webshop.

Eller besök vår Lagershop i Småland, titta, köp, hämta eller beställ på plats.
Inga mellanhänder, du köper direkt av Naturfönster.
Betala med kort/Swish i webshop vid beställning och få extra rabatt