Fina träfönster från Naturfönster

Vad är ett träfönster?

Träfönster är ett fönster som är tillverkat utav trä kort sammanfattat.
Det som skiljer olika träfönster åt är hur de öppnas och om det är 2 glas eller 3 glas (isoleringen).

Hur öppnas ett träfönster?

Det skiljer sig åt beroende vad du köper för träfönster hos Naturfönster.
Därmed vanligaste är utåt öppnande fönster men om de sitter med gångjärn eller sidohängande kan skilja det åt exakt hur det öppnas specifikt.

krävs mycket underhåll för träfönster?

Träfönster är kräver dessutom betydligt mer underhåll än exempelvis PVC fönster då PVC fönster är tillverkat utav plast.
Aluminium fönster utav trä kan vara ett alternativ om man vill slippa underhålla fönstret då det är ett träfönster som har ett yttre belägg utav aluminium.

Det kan va klokt att undvika träfönster om man bor precis vid ett hav eller en sjö då klimatet där är tuffare än exempelvis inlandet. Då kan det vara smartare att välja aluminiumfönster istället.

Sammanfattat: man kan behöva måla fönsterna med långa mellanrum.

Är träfönster dyra?

Det beror på vilka alternativ du vill ha med ditt träfönster. Köper du träfönster med många spröjs så stiger priset exempelvis lika dant om du väljer aluminium ytterbelägg.

Träfönster för miljö


Träfönstret har en lång resa
bakom sig
som också är gynnsam för miljön.
Allt handlar om virket det är därmed självklart att naturfönster använder sig utav det bästa virket men också ett virke som heller inte förstör vår natur.
Det är väldigt viktigt för oss att trädet som skördas återplanteras och få ett nytt liv.

Miljöperspektivet är självklart bra då ett träfönster består naturligtvis utav trä vilket binder koldioxid bland annat.
det vill säga att välja träfönster framför exempelvis PVC fönster är att vara lite mer miljösmart i korthet.

Från att trädet planteras till att trädet skördas bruka det tar emellan exempel 50-150 år dessutom är det viktigaste är att man skörda trädet innan det hinner bli alldeles för gammalt och hinner ruttna.

När trädet har skördats utav exempel en skogsmaskin så finner den vägen till ett sågverk där sågar man upp trädet i första hand sen delar man upp trädet i delar för att lättare kunna hanteras utav fönstertillverkarna och fönstertillverkarnas maskiner.
det är viktigt att man väljer delar utav trämaterialet som inte har några defekter eller hål i sig.

Trädet

När trädet är utsågat för en fönsterram så limmar man och skruva ihop den. sen täcker man över skruvhålen.
Man bör också självklart behandla fönsterramen med olja eller någon form utav vattenskadande material så att det inte bli fuktskador eller annat liknande.

Det vanligaste är att man målar fönsterramen vit även om man vill ha en annan färg på sitt fönster därför vit en bra grundfärg.

fönster av högsta kvalitet

fönsterdörrar

Sista processen är att få in glaset i själva träramen. Glaset tillverkas på en helt annan fabrik därför det kräver helt andra egenskaper för att ta form.
Det är därför inte en bra ide att hålla träramsfabriken och glasfabriken under samma tak då glas görs i en väldigt hög temperatur och därför risken för brand om det är trä överallt är väldigt hög.

Varför ska jag välja träfönster hos  Naturfönster?

 

Att välja rätt fönster är ett mycket viktigt val. Därför det kan bli blir väldigt dyrt och dessutom komplicerat om man väljer fel sorts fönster. Därför rekommendera vi att ni kontakta oss på Naturfönster för att då hjälper vi er hitta rätt fönster till er.
Anledningen att välja Naturfönster är självklart enkel som det går och bli, vi låter våra priser och kvalité  tala för sig själv.

Träfönstret är det traditionella och mest populära fönstret som finns.

För fler frågor gällande träfönster eller bara allmänna frågor kontakta oss på
Naturfönster.